El PSC vol crear un festival de flamenc de referència

Entre les propostes culturals dels socialistes també hi ha crear un gran espai a l'aire lliure per acollir esdeveniments

Amadeu Aguado durant la roda de premsa de cultura.
Amadeu Aguado durant la roda de premsa de cultura. | Anna Mira
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:30h
El PSC de Terrassa ha presentat aquest matí la seva llista de 34 propostes en matèria de cultura que presenten en el seu programa electoral. En una roda de premsa passada per aigua a la Masia Freixa, el tinent d'alcalde de Cultura, Amadeu Aguado, ha explicat que entre els seus compromisos hi ha la voluntat de crear un festival de flamenc de referència a Catalunya. "A Terrassa hi ha afició i també és patrimoni", ha assegurat Aguado. 

El tinent d'alcalde també ha expressat la voluntat de crear a Terrassa una regidoria de Memòria Històrica per "impulsar la recuperació del passat". Els socialistes també consideren imprescindible crear "el primer Pla de barris Cultural de Catalunya per equilibrar les centralitats de la ciutat".  Una altra de les propostes estrella és crear un gran espai a l'aire lliure en un solar municipal per acollir esdeveniments "de gran format", ha puntualitzat Aguado. 

D'acord amb el PSC la Masia Freixa també deixaria d'acollir la sindicatura de greuges de la ciutat i l'oficina de turisme per convertir l'edifici en un centre d'interpretació del modernisme. Un altre canvi que es faria al Parc de Sant Jordi seria la remodelació de l'amfitatre amb l'objectiu de convertir-lo en una nova centralitat cultural. Aguado també ha anunciat que es crearà una nova línia d'ajuts per les comparses que participen en el Carnestoltes. 

Potenciar el turisme terrassenc

Pel que fa a les propostes turístiques, el PSC vol convertir la Casa Soler i Palet en el nou museu d'història local i que el castell Cartoxia aculli la col·lecció d'art de la Seu d'Ègara. Els socialistes també proposen crear el Celler terrassenc on es visibilitzin els productes de proximitat de la ciutat o noves rutes de turisme cinematogràfic per descobrir els racons de la ciutat on s'han rodat pel·lícules. 

Unir esforços amb Barcelona

La roda de premsa també ha comptat amb el número 7 de la candidatura del PSC a Barcelona, Xavier Marcé, qui ha apostat perquè l’àrea metropolitana "construeixi un relat cultural compartit" amb les ciutats de la primera i la segona corona metropolitana. En el mateix sentit s'ha expressat, l'alcaldable Alfredo Vega, qui ha dit que "cal aprofitar les potencialitats de totes les ciutats i treballar en un model de cooepració i no de competició". 

Per Vega les propostes culturals de la ciutat "han d'estar obertes a la ciutadania, a la diversitat i al món i han de teixir ponts i no crear murs", ha puntualitzat. L'alcalde de la ciutat ha criticat els partits locals que "prioritzen temes de fora de la ciutat de manera legítima". "Nosaltres prioritzem Terrassa", ha argumentat Vega. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis