Com et pots alliberar de formar part d'una mesa electoral?

El sou és de 65 euros (cinc més que fa 12 anys) però si compleixes algunes d'aquestes condicions potser pots evitar hipotecar-te el 26-M en un col·legi electoral

Mesa electoral
Mesa electoral | Martí Albesa
NacióDigital
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:21h
A alguns ciutadans potser els fa gràcia passar el 26 de maig revisant carnets d'identitat en una mesa; però també n'hi ha que, si poguessin, no es presentarien, sobretot els abstencionistes.

Però ser president o vocal, pot tenir alguns avantatges, com ara la reducció de la jornada laboral de cinc hores el dia posterior, i la inclusió en el sistema de la Seguretat Social per fer front a les contingències derivades de la seva participació en les eleccions. El principal avantatge és el sou de 65 euros -ha pujat cinc euros en 12 anys-, que si a simple vista pot semblar esquifit, a molts aturats els aniria molt bé.

Estan exclosos de formar part d’una mesa els ciutadans majors de 70 anys o els que no sàpiguen llegir ni escriure. Per ser president, a més, cal tenir el títol de batxillerat, de formació professional de segon grau o el graduat escolar.

A més, te'n pots lliurar si tens entre 65 i 70 anys, si estàs embarassada -només a partir del sisè mes-, si demaneu la baixa mèdica al metge de capçalera, si concerteu una prova mèdica els dies anteriors o a l'endemà de les votacions, si ingresseu en un convent de clausura, si sou bomber i demaneu estar de guàrdia, si fixeu la data del vostre casament per aquest dia, o si sou director d'un mitjà de comunicació.

Llegeix més històries del 26-M a municipals.cat