Canvi radical de temps: pluges, núvols i baixada del termòmetre

Hi ha aviso per intensitat de pluja fins a la tarda

Pluja a Terrassa.
Pluja a Terrassa. | Anna Mira
Redacció
17 de maig del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres tindrem cel estarà molt ennuvolat o cobert. A partir de mitja tarda la nuvolositat minvarà de Ponent i de Terres de l'Ebre on quedarà entre poc i mig ennuvolat.

De matinada s'espera precipitació a la meitat oest i en n'és probable a la resta del territori. A partir del matí se n'espera a qualsevol punt del territori, si bé serà més continuada al litoral i prelitoral. Malgrat tot, la precipitació desapareixerà de les Terres de l'Ebre i de Ponent. Al vespre tendirà a minvar arreu. Serà d'intensitat entre feble i moderada, localment forta al litoral i prelitoral central i sud, i al quadrant nord-est. Deixarà acumulacions entre poc abundants i abundants, i localment molt abundants (més de 50 mm en 24 hores). A més, localment la precipitació anirà acompanyada de tempesta i no es descarta de calamarsa. La cota de neu voltarà els 2000 metres i baixarà fins als 1700 metres al Pirineu.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta. Se situarà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 10 i 15 ºC al litoral i entre 7 i 12 ºC a la resta. Per la seva banda, la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, puntualment la baixada serà acusada a l'interior. Voltarà entre 10 i 15 ºC al Pirineu, entre 18 i 23 ºC a Ponent i al terç sud, i entre 12 i 17 ºC a la resta del territori.