El comitè d'empresa del CST denuncia que el lloguer de l'Hospital Sant Llàtzer s'incrementi en un 56%

Els treballadors acusen l'alcalde de Terrassa Alfredo Vega de defensar els interessos de la Fundació privada Sant Llàtzer

Hospital Sant Llàtzer de Terrassa.
Hospital Sant Llàtzer de Terrassa. | GSV
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:21h
El comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha fet públic un comunicat on denuncia la proposta que la Fundació Sant Llàtzer ha posat sobre la taula per incrementar el lloguer de l'Hospital de la mateixa fundació en un 56%. En declaracions a LaTorre, el president del comitè d'empresa, Xavier Lleonart, ha assegurat que si es tira endavant la proposta "es posa en risc l'estabilitat i els serveis del CST".

Segons la proposta de la Fundació, el lloguer de l'espai situat a la plaça del Doctor Robert de Terrassa passaria de 38.000 euros a ser de 60.000 euros mensuals. Lleonart explica que la proposta d'aquest increment "sembla que es basa en la situació econòmica complicada que travessa la Fundació Sant Llàtzer", que és la propietària de l'edifici.

Aprovat per unanimitat, en el comunicat s'explica que el comitè d'empresa va tenir coneixement la setmana passada de la carta formal on s'expressa la voluntat d'incrementar el lloguer. Una carta signada per l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, que alhora és vicepresident del Consell de Govern del CST i president de la Fundació Sant Llàtzer.

Davant de la situació, en el text es lamenta que la Fundació Sant Llàtzer "miri pels seus propis interessos i no pels del CST" i s'acusa l'alcalde de Terrassa de defensar la fundació privada i no "la sanitat i les institucions públiques". Lleonart denuncia que es tracta "d'un conflicte d'interessos" i lamenta que l'alcalde "no ens faci costat".

En el comunicat també es posa de manifest que l'ajuntament terrassenc no ha complert amb l'acord establert l'any 2017 en el Pla de Reequilibri del CST pel qual el consistori havia d'aportar 800.000 euros "i no hem rebut ni un euro", ha indicat Lleonart. El text dels treballadors conclou demanant una "actuació contundent" en defensa del CST.

Per la seva banda, des del Consorci manifesten que la proposta es tractarà el pròxim Consell de Govern del CST previst pel dimarts 21 de maig.

El president del comitè ha manifestat que no tenen previst cap mobilització perquè es volen allunyar de qualsevol rèdit partidista. "No ens agrada que això hagi sortit en plena campanya, ho hauríem denunciat igualment", fora de període electoral, ha explicitat Lleonart.

El Consorci Sanitari de Terrassa és una entitat pública de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer, creada l'any 1988 i integrada per set centres d'atenció primària, un hospital d'atenció a pacients aguts i un centre sociosanitari, a més d'un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer, de la Unitat Assistencial del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat i de l'única Unitat d'Hospitalització Penitenciària de tot l'estat espanyol.