ERC-MES fa públics els comptes de la campanya electoral

El pressupost dels republicans és de 24.391 euros

Acte d'inici de campanya d'ERC-MES.
Acte d'inici de campanya d'ERC-MES. | Anna Mira
Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:38h

Del 3 d’abril al 26 de maig la candidatura d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a Terrassa té previst gastar per la campanya municipal 24.391 euros. Un pressupost que segons la candidatura encara s’està executant i del qual "es preveu que pugui ser menor la despesa".

La candidatura republicana ha fet públics els comptes "com un exercici necessari de transparència davant de la ciutadania", assegura el seu candidat, Isaac Albert. “Si pretens governar la ciutat, has de fer un exercici previ de transparència amb els terrassencs i dir que gastes per transmetre el teu missatge a la ciutat i d’on provenen els teus recursos”, ha afegit.

Especifiquen que la candidatura ha obtingut tots els recursos destinats en campanya i precampanya dels ingressos propis de la secció local d’ERC Terrassa i d’ERC Comarcal i nacional, "sense haver de recórrer a préstecs bancaris ni ajudes externes".

Segons els límits legals, la candidatura no es pot gastar més de 0,11 euros pel número d’electors. Això suposa 32.780 euros, dels quals ERC Terrassa n’ha pressupostat 24.391. Aquests diners s’han dividit en 5.700 euros per publicitat exterior, 6.556 per publicitat a mitjans, 1.505 euros per materials de campanya, 3.603 euros per professionals externs, 6.000 euros per producció d’actes i 1.000 per altres despeses. Xifres de màxims que ERC Terrassa treballa com a límit, "però a les quals s’intentarà no arribar", asseguren. 
 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis