Els regidors de la CUP tindran el sou limitat a 1.600 euros i un màxim de dues legislatures

Les persones que formen part de la llista han signat el Codi Ètic del partit en un acte a la plaça Vella

La número dos de la CUP, Maria Cardona, signant el Codi Ètic.
La número dos de la CUP, Maria Cardona, signant el Codi Ètic. | Cedida
Redacció
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:39h
Els candidats que formen part de la llista de la CUP Terrassa ja han signat el seu Codi Ètic. La formació ha apostat sempre per la no professionalització de la política institucional, sinó en el compromís temporal. I que la tasca dels partits polítics no quedi personalitzada únicament en les cares visibles, sinó en el conjunt de la militància.

Entre les mesures destaca la limitació de sou. "Nosaltres no estem aquí per enriquir-nos i creiem que és una absoluta irresponsabilitat el nivell de sous que ostenta la classe política actual", ha assegurat la número dos, Maria Cardona. Així, els càrrecs electes de la CUP es limitaran el sou a 1.600 euros nets al mes (1,8 vegades el Salari Mínim Interprofessional).

"Si el nostre objectiu és portar la veu del carrer dins les institucions, no podem estar cobrant sous que s'allunyen moltíssim dels sous de la classe treballadora de la nostra ciutat", ha afegit Cardona. Un altre dels compromisos cupaires és el de limitar a un màxim de dues legislatures (8 anys) la seva participació dins de l'ajuntament.

El Codi Ètic de la CUP també estableix el criteri de revocabilitat. "Entenem que l'acta de regidora és revocable, si és decisió del conjunt de l'assemblea, atès que és en ella on resideix la nostra sobirania i capacitat de decisió", ha puntualitzat la candidata número dos per Terrassa.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis