Torna la pluja i baixen els termòmetres

Aquest divendres arriba una pertorbació que portarà precipitacions arreu de Catalunya

Cap de setmana de pluges
Cap de setmana de pluges | ACN
NacióDigital
16 de maig del 2019
Canvi de temps en les pròximes hores. Després d'uns dies de cel serè i temperatures agradables, tornarà la pluja i baixaran els termòmetres fins a deu graus en alguns punts. El gir es preveu que es comenci a notar al vespre. Però serà aquest divendres, quan està prevista l'entrada d'una pertorbació que deixarà precipitacions arreu de Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís per pluges intenses, que podrien deixar acumulacions abundants puntuals. 

Els primers xàfecs descarregaran a les comarques centrals i s'anirà estenent cap a les comarques gironines. El risc de xàfecs sobtats continuarà a la tarda i al vespre, sobretot a les comarques centrals i del Pirineu.

La baixada de temperatures serà contundent al Pirineu i a l'interior. A la línia de mar, el canvi no serà tan brusc. La temperatura continuarà sent baixa per a l'època durant tot el cap de setmana, i només a les Terres de l'Ebre i a la Costa Daurada l'entrada del mestral farà revifar el termòmetre.

Dissabte i diumenge, els ruixats descarregaran sobretot al nord i est del territori, preferentment durant la tarda. Dissabte la pluja afectarà el Pirineu, però també les comarques de Girona i, en menor mesura, de Barcelona. Diumenge hi haurà més estones de sol però també encara moltes tempestes a la tarda, menys probables a prop del mar.