Vega apuja el to i carrega contra la Generalitat en matèria d'educació

Els socialistes asseguren que centraran esforços a garantir la igualtat d'oportunitats i rebaixar el fracàs escolar a la ciutat

Alfredo Vega i Josefina Merino a la roda de premsa d'educació.
Alfredo Vega i Josefina Merino a la roda de premsa d'educació. | Anna Mira
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:12h
"Terrassa no ha estat ben tractada per la Generalitat en matèria d'educació". Així de contundent s'ha mostrat aquest dijous al matí l'alcalde de la ciutat i candidat pel PSC, Alfredo Vega. Ho ha dit en una roda de premsa al davant del CEIP Sala i Badrinas, que fa vuit anys que està en barracons a l'espera de la construcció de l'escola. Vega ha insistit a acusar la Generalitat de no complir amb les seves responsabilitats en matèria educativa.

En concret l'alcaldable ha manifestat que "l'educació no ha estat una prioritat pels governs independentistes de la Generalitat" i per això "hem de reclamar que compleixin amb les seves obligacions", ha reiterat Vega. Segons l'alcaldable "actualment a Terrassa l'ajuntament aporta més ajudes en matèria d'educació que no la Generalitat". Per això, "vetllarem pel compliment de les seves responsabilitats", ha expressat la número cinc de la llista, Josefina Merino, ja que és la Generalitat qui té més competències en educació que els ajuntaments.

El Partit Socialista considera que cal centrar els esforços municipals en els reptes de garantir la igualtat d'oportunitats i en rebaixar el fracàs escolar a la ciutat. Per fer-ho proposen crear indicadors d'equitat dins dels Plans d'Entorn. La idea dels socialistes és que a partir de les zones socioeducatives, que inclogui l'escola i però també l'entorn on es mouen els infants, i a través d'un treball conjunt entre administració i entitats, "es pugui fer un seguiment de l'infant per garantir que tingui accés a les activitats de l'entorn". "Apostem per una educació de 360º", ha puntualitzat Vega.
 

Alfredo Vega,Carlos Lázaro i Josefina Merino a la roda de premsa d'educació. Foto: Anna Mira

 


En la mateixa línia s'ha expressat el número vuit de la llista i director de l'escola Salvador Viñals i representant dels directors de les escoles públiques de la comarca, Carlos Lázaro, qui ha reclamat una "planificació escolar que respongui al creixement demogràfic de la ciutat". Lázaro assegura que durant el curs escolar 2018-2019 a Terrassa hi ha hagut unes 700 noves arribades d'alumnes als diferents centres de la ciutat.

"La falta de planificació fa que s'incrementin les ràtios a mig curs i sigui impossible gestionar-ho". Vega assegura que actualment a Terrassa hi ha aules que tenen ràtios "il·legals", ha puntualitzat, que s'aproximen als 30 alumnes per aula. "La segregació escolar a Terrassa no és per immigració sinó per pobresa", ha manifestat Lázaro. "Les causes de la segregació a Terrassa han estat la mala planificació del Departament d'Educació i el creixement de la matrícula viva" ha dit Vega qui ha conclòs reclamant més docents, més escoles i més instituts a la ciutat per donar resposta a les necessitats educatives.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis