La Nit dels Museus arriba aquest cap de setmana amb activitats especials

La nit de dissabte 18 de maig els museus de la ciutat obren les portes

Redacció
15 de maig del 2019
La nit del 18 de maig, museus de tot el món obriran les seves portes amb milers de propostes per viure el patrimoni fins a la mitjanit i de franc. La Nit dels Museus té lloc en el marc del Dia Internacional dels Museus, que se celebra anualment el 18 de maig amb l’objectiu de conscienciar el públic sobre el paper del museus en el desenvolupament de la societat.

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) celebra el Dia i la Nit dels Museus amb portes obertes (de 10 a 14.30 h i de 16.30 a 1 de la matinada). Durant la Nit dels Museus, s’oferiran diverses activitats gratuïtes, entre les quals destaquen el concert Paula Valls al pati del Museu, les demostracions per descobrir l’instrument electrònic Theremin i les passejades nocturnes per les voltes de la teulada, que ha tornat a exhaurir les entrades. 

mNACTEC

- De 19.30 a 00.00 h: Descobreix el Theremin, un dels primers instruments electrònics. De la mà d’un músic i un enginyer, descobrirem el Theremin, un dels un dels primers instruments musicals electrònics. Coneixerem com funciona i sentirem com sona aquest instrument que es toca sense tocar-lo.
- De 19.30 a 00.30 h: Circulacions de trens a la maqueta ferroviària. Membres del Club Ferroviari de Terrassa faran diverses circulacions de trens a la maqueta ferroviària del mNACTEC, que consta de 400 metres lineals de via amb 100 canvis d'agulla i disposa d'un parc ferroviari d'uns 200 vagons.
- A les 22.00 h: Concert de Paula Valls. En un concert en format duet, la jove artista de Manlleu ens presentarà el seu primer treball de llarga durada, I AM (2018), on s’entrellacen la música negra (soul, blues i jazz) i el folk més americans.
-  A les 21.00, 22.00, 23.00 i 00.00 h: Passejada nocturna a les voltes de la teulada. Una oportunitat per descobrir in situ un dels elements més emblemàtics de l’edifici que avui acull el mNACTEC: les voltes de la teulada del Vapor Aymerich, Amat i Jover. [places exhaurides]
 
Museus d eTerrassa 

També hi haurà portes obertes dissabte 18 i diumenge 19 de maig als edificis més emblemàtics de la ciutat. 
- Casa Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29-31). Horari: dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h i diumenge, d’11 a 14 h.
- Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). Horari: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h.
- Seu d'Ègara (plaça del Rector Homs, s/n). Horari: dissabte, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge, d’11 a 14 h. 

Dissabte 18 de maig, a les 19 h es farà el cicle de conferències: «Dona i artista. 150 anys de producció artística femenina a Terrassa» al castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n). No cal inscripció prèvia. Aforament limitat.

Dissabte 18 de maig a les 10 de la nit. La Nit dels museus 2019. Concert: “Quan la cançó francesa es troba amb el jazz manouche” a càrrec de Gipsy NUR Project (Núria Jaouen, piano i veu; Oriol Barberà, guitarra; Ignasi Revetlle, contrabaix) a la Casa Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29-31). No cal inscripció prèvia. Aforament limitat.

Museu Tèxtil

Al Museu Tèxtil han preparat visites comentades al taller de restauració tèxtil i a la nova exposició “Vestits de pel·lícula”. A més, l’artista Anne Moreno inaugurarà a l’Espai Zero, la seva mostra “Una vida es mucho tiempo” amb una performance a càrrec d’Eva Bellart i Mireia Torrent. El colofó de la festa serà una representació de petites escenes mítiques de la història del cinema a càrrec de l’Associació Retrofuturista Nautilus amb la música en directe de “El piano de tu boda”.