Els comuns volen crear una «Casa del feminisme i LGTBI» a Terrassa

TeC presenta 68 propostes feministes al programa electoral

Membres de TeC a la roda de premsa sobre femnisme.
Membres de TeC a la roda de premsa sobre femnisme. | Anna Mira
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:08h
"La ciutat necessita una Casa dels feminismes i LGTBI". Així de contundent ho ha dit la candidata de Terrassa en Comú (TeC), Anna Rius, aquest matí en una roda de premsa a les portes de l'Ajuntament local. Els comuns consideren que el feminisme encara no ha entrat a l'administració i per això portaran un total de 68 propostes en el seu programa electoral relacionades amb el feminisme. 

Tot i que per definir l'espai abans volen fer una diagnosi dels edificis municpals de la ciutat, Rius ha avançat que la Casa del feminisme "hauria de ser un lloc central, agradable i a ser possible en un edifici emblemàtic de la ciutat". L'objectiu seria fer un "vivier d'entitats" feministes i LGTBI de la ciutat on poder-hi fer xerrades o cicles. 

Entre el paquet de propostes dels comuns en relació al feminisme també destaca la de modificar el cartipàs municipal perquè la regidoria de polítiques de gènere i lgtbi depengui d'alcaldia "perquè sigui transversal a totes les àrees", ha afegit la número dos de TeC, Agnès Petit. En la mateixa línia s'ha expressat Rosa Maria Fernández, que ocupa l'últim lloc de la llista dels comuns i que va liderar la primera Regidora de Promoció de la Dona de tot l'estat espanyol, a Terrassa l'any 1991. Per Fernández "La regidoria de polítiques de gènere ha d'estar a l'altura de la resta de regidories", ha insistit. 

TeC ha tret pit de ser la candidatura amb més dones que homes a les seves llistes i de voler canviar les dinàmiques de les diferents àrees de l'ajuntament terrassenc. "Actualment el 78% dels tècnics no planifiquen en base a critèris de gènere", ha denunciat Rius. Per això, una altra de les propostes passa per crear un Observatori de gènere per avaluar la implementació de les polítiques locals. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis