La ministra d'Indústria assegura que la fibra òptica arribarà a tots els polígons de Terrassa

La ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, es compromet a traslladar la petició de la finalització de la B-40 al Ministeri de Foment

La minstra d'Indústria Reyes Maroto i l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en un acte de campanya a Terrassa.
La minstra d'Indústria Reyes Maroto i l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, en un acte de campanya a Terrassa. | Anna Mira
14 de maig del 2019
Actualitzat el 15 de maig a les 11:01h
La reactivació industrial com a mesura per reduir la taxa d'atur que ronda el 12,5% a Terrassa, és una de les propostes estrella que aquests dies fan els partits que pugnen per governar la ciutat després del 26 de maig. Aquest dimarts a la tarda ha estat la ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto (PSOE) qui ha defensat que els polígons de Terrassa i d'arreu de l'estat espanyol tindran fibra òptica els pròxims anys. "Amb un suport majoritari a les urnes, presentarem uns pressupostos que inclouran inversions en aquest sentit", ha especificat Maroto qui ha qualificat Terrassa de ser "un exemple de com s'ha sabut transformar la indústria manufacturera en una indústria d'avantguarda".

Així ho ha dit en una visita express a la planta de biomassa forestal, situada al polígon industrial Els Bellots. Maroto ha assegurat que els últims mesos el govern de Pedro Sánchez ha posat en marxa el mapa industrial d'Espanya per "acompanyar a les institucions a la modernització dels polígons", sobretot centrada en la instal·lació d'internet i fibra òptica "cabdal per realitzar els negocis actuals i generar ocupació", ha especificat la ministra.

Els deures del PSOE: La B-40

Maroto i l'alcalde de la ciutat, Alfredo Vega, han coincidit en què la finalització de la B-40 "ha de millorar la competitivitat reduint el temps del transport a la zona", ha puntualitzat Maroto. Per la seva banda Vega ha demanat acompanyament a la ministra. "Necessitem que des del govern central ens treballem des de la cooperació i la col·laboració". Així doncs, davant dels endarreriments en l'execució del projecte, Maroto ha assegurat que traslladarà la petició per finalitzar la B-40 al ministre de Foment, José Luís Ábalos.

Després del PP i TeC, el PSC també ha triat un polígon industrial de la ciutat per explicar les propostes que duran a terme en matèria d'ocupació. En concret, l'alcalde  i candidat,  Alfredo
Vega, ha insistit en l'aposta que s'ha fet per tirar endavant el projecte d'industrialització a Els Bellots II que donarà feina a 6.000 persones, ha assegurat l'alcalde. Vega també ha defensat la inversió de dos milions d'euros destinats a la modernització dels 16 polígons industrials que té la ciutat per "preparar-los pel segle XXI, que és l'escenari on hem de competir".

Vega ha reiterat que "la generació de llocs de treball és la política social més important" i ha assegurat que és la seva prioritat pel pròxim mandat. Entre les propostes del PSC hi ha la de fomentar que empreses 4.0 s'instal·lin als espais buits de la ciutat o tirar endavant plans de formació i acompanyament de les persones que estan a l'atur "un instrument vital per reinserir-les al mercat laboral".

En relació al comerç Vega ha manifestat que "apostem pel comerç de proximitat però sense renunciar a altres tipus en zones concretes". També s'ha compromès a treballar perquè els dos mercats municipals "siguin un pols d'atracció" perquè aporten "valors i convivència" a la ciutat.


Totes les llistes de les eleccions municipals al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis