eleccions municipals 2019: La petició de la societat civil

«Quina proposta hi ha per l'antic edifici dels jutjats?»

Els partits polítics de Terrassa responen les inquietuds del Centre Cultural

per Anna Mira, Terrassa | 14 de maig de 2019 a les 07:30 |
Antics jutjats de Terrassa. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de LaTorre hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Terrassa que ens traslladéssin les peticions que volen fer arribar als partits. Cada dia, durant la campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn del Centre Cultural Terrassa: Quina proposta hi ha per l'antic edifici dels jutjats que està en un estat d'abandonament i deteriorament constant?


PSC: Estem treballant per donar forma a un projecte viable i atractiu, tot i que és una qüestió que ha de comptar amb la complicitat i l’acord del titular de l’edifici, la Generalitat.

TeC: Si el cost d’adequar-lo i les condicions de l’actual propietat, la Generalitat de Catalunya, per cedir l’ús de l’edifici fossin aventatjosos per la ciutat ens plantejarem la seva recuperació per un criteri bàsic d’eficiència i optimització d’allò que existeix. Si ha de ser una operació costosa, proposarem enderrocar- o i recuperar l’ espai lliure original que creiem pot donar molta més visibilitat i caràcter al Centre Cultural.


ERC-MES: L'edifici, com ja sabeu, és propietat de la Generalitat. Es va fer un canvi per permetre l'ús de l'espai a tot tipus d'equipament. Cal primer, definir com a ciutat un acord ampli sobre la reutilització i aprofitament d'aquest espai i la inversió necessària per fer-lo possible. Un cop definit, aconseguir l'acord amb la Generalitat per disposar-ne.

JxTerrassa: Cal arribar a un acord de forma urgent amb el propietari que és la Generalitat. La Rambla cal que es dinamitzi i perquè es faci en el tram que va des del Mercat fins a l’edifici dels antics Jutjats, cal que aquest edifici tingui activitat; a més activitat d’aquest edifici, més dinamisme tindrà la Rambla. Quin hagi de ser l’ús és un debat a encetar, però el que és prioritari és substituir la seva decadència per la seva utilitat; en aquest sentit el Govern del PSC ha estat passiu no, passivíssim i no ha estat capaç de donar-li una sortida en els darrers quatre anys.


Cs: Primer s'ha d'aclarir la possible reversió al consistori, i en funció del seu estat abordar el seu futur de manera consensuada.

CUP: Com a CUP no tenim una proposta específica per l’edifici dels antics jutjats. Malgrat tot, i a grans trets, és evident que cal rehabilitar l’espai per tal de donar-li un nou ús; i que aquest propi passar per la creació d’un nou equipament de titularitat municipal que pogués donar cobertura a diferents necessitats d’espai existents a la ciutat.

PP: 

Tot per Terrassa: Tal i com hem comentat en diferents ocasions, reclamarem davant l’administració que sigui tot allò que aporti millores a Terrassa, ja siguin inversions o bé concessions d’ús com és aquest cas. Per tant, ens asseurem amb la Generalitat i arribarem a un acord, ja sigui en forma de concessió d’ús o bé fent-los una proposta de compra. L’objectiu és reconvertir l’espai en un node de projectes i residència cultural o com a hub de petites empreses d'economia social o emprenedors. Sigui una opció o l’altre, s’ha de transformar l’edifici perquè deixi de ser un espai abandonat i sigui un centre que aporti a la ciutat i als terrassencs i les terrassenques.

Consulta la resta de peticions: 
Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, sobre els drets humans. 
- Federació d'Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) sobre les rieres. 
- Sociòleg Salvador Cardús sobre la col·laboració público-privada. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 

 

Participació