TeC aposta per seguir els passos de Barcelona i crear una empresa pública d'electricitat

El nou operador permetria reduïr el preu dels rebuts

Roda de premsa de TeC davant de Taigua amb Eloi Badia sobre models energètics.
Roda de premsa de TeC davant de Taigua amb Eloi Badia sobre models energètics. | Anna Mira
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:11h
La seu de la nova empresa municipal d'aigua Taigua de fons no ha estat casual. Aquest ha sigut l'espai escollit per Terrassa en Comú (TeC) per presentar una altra de les propostes que fan a la ciutadania pel pròxim mandat. En aquest cas es tracta del compromís de crear un nou operador públic d'electricitat a la ciutat, seguint els passos de Barcelona en Comú que ja ho ha posat en marxa a la capital catalana.

Per l'alcaldable de TeC, Xavi Matilla, l'empresa "Terrassa Energia" hauria de contemplar eixos com apostar per energies renovables 100%, afavorir l'autoconsum, garantir l'accés a l'energia i afavorir la reducció de l'impacte ambiental.

El regidor de presidència aigua i energia, Eloi Badia, ha argumentat que l'objectiu és passar de l'oligopoli elèctric "molt poc democràtic" a un model descentralitzat "més democràtic" basat en l'energia de proximitat, les energies renovables.

Per Badia l'experiència dels primers cinc mesos de Barcelona Energia és positiva i ha assegurat que s'ha aconseguit reduir uns 100 euros anuals en els rebuts. Actualment l'empresa pública de la capital catalana compta amb més de 1.000 abonats i té una voluntat metropolitana.

El nou model permetria gestionar l'enllumenat del carrer o dels equipaments però també ser un servei ciutadà "més just" i "sense buscar el benefici empresarial". Badia també ha parlat que l'empresa pública ha de ser compatible amb altres operadors com Som Energia.