TxR retreu «vetos i condicions» als partits independentistes per aconseguir la llista unitària

Amb tot asseguren que l'acord per una alcaldia independentista a Terrassa és un primer pas

Roda de premsa de Terrassa per la República.
Roda de premsa de Terrassa per la República. | Anna Mira
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:33h
Terrassa per la República (TxR) considera que els partits independentistes de Terrassa (Junts per Terrassa, ERC-MES i la CUP) "no han fet la seva feina" ni de tirar endavant la República ni a l'hora de designar els seus candidats. "Van a velocitats diferents", ha assegurat la candidata a l'alcaldia, Pepi Oller en una roda de premsa aquest dilluns al matí, a la seu local de l'ANC.

En un comunicat han explicat que des del primer moment ERC-MES s'hi va negar, la CUP no volia formar-ne part si hi havia Junts per Terrassa, i a aquests últims "els havíem d'adjudicar els llocs 1r i 2n sense passar per Primàries". "Amb rebutjos frontals, vetos i condicions a priori no es pot unir res", asseguren en el comunicat. Oller també ha volgut deixar clar que no es tracta "de crítiques destructives" sinó de fer palès "l'evidència que no van escoltar les nostres demandes".

Amb tot, per TxR l'acord al qual han arribat per garantir una alcaldia independentista és "un primer pas" malgrat que han defensat que "vam oferir diàleg a totes les forces sobiranistes per arribar a una llista conjunta". "La postura de Primàries incomoda als partits sobiranistes", ha indicat Oller.

Així, han explicat que l'objectiu de TxR és "assolir la independència que els partits van deixar a mitges" en l'àmbit nacional i "garantir polítiques republicanes" en l'àmbit local entre les quals han destacat construir un model energèticament autosuficient o garantir un model econòmic que respecti els drets humans, ha expressat Silvia Invers, tercera de la llista. Per això, han manifestat que si no s'aconsegueixen els vots necessaris per fer una alcaldia independentista, des de TxR donaran suport als partits que tirin endavant polítiques republicanes. 

Després del 26 de maig "hi haurà un període d'acords i negociacions i ens inclourem en qualsevol debat sobre polítiques republicanes i independentistes", ha remarcat el número dos, Mario Soria. De moment però, han dit que durant la campanya electoral centraran els esforços a visibilitzar la seva candidatura i donar-se a conèixer a Terrassa. "Nosaltres som els de l'esperit de l'1-O", ha Mouad Essemmaa, quart de la llista.