Aquests són els tretze «capdidats» a Capgròs de l'Any 2019

La Festa dels Capdidats a Capgròs de l'any 2019, es farà dissabte 1 de juny a partir de les 19 h a la plaça Vella de Terrassa

Els dos capgrossos 2018 a la plaça del Raval de Montserrat.
Els dos capgrossos 2018 a la plaça del Raval de Montserrat. | Anna Mira.
13 de maig del 2019
Actualitzat el 21 de maig del 2021 a les 10:57h

El Casinet de l'Espardenya, la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana i l'Associació Nans i Capgrossos de Terrassa, han fet pública la llista dels tretze capdidats a Capgròs de l'any 2018. Ara s'obre el període de votacions fins el dia 1 de juny a les 23.59h a casinetdelespardenya@gmail.com, enviant un sol correu per persona amb el nom del capdidat escollit.

Àlvar Masllorens: Editor, escriptor i llibreter temerari. Des del 2015 capitaneja La Temerària des d'on a banda de vendre llibres organitza activitats literàries.

Angela Herraiz: Al capdavant dels fogons d'El Social. Balladora de sardanes amb l'Asert i «mare» de molts grups de cultura així com guardiana del seu «Arturo» ,és a dir l'Àliga de Terrassa.

Anna Carol: Filòloga, mestra i Actual presidenta d'Omnium Cultural de Terrassa. La primera delegació territorial que va obrir les seves portes i que aquest any celebra els seus 50 anys. Monitora de català durant el franquisme i la transició.

Rosa Aguado: Actriu i fundadora d'Acció Teatre. És l'esperit de la Blanca de Centelles i cofundadora de l'enterrament del Carnestoltes. És la veu de les vídues dels difunts Reis del Carnestoltes.

Jose Antonio Flores: conegut per tots com el Jose de Prodis. Li agrada fer teatre, nedar, anar de vacances, xerrar, anar al camp del Barça (encara que sigui del Betis) i lligar. Ens convida a posar-nos corbates amb el seu millor somriure.

Inés Martí: És la "Mama Inés".Cada Festa major vesteix al Capgròs de l'any, participa amb l'antic barri de Sant Pere i la veureu sempre passejant un cotxet modernista per la Fira.

L'Isidre Tejedor de cal Pepet: Fa més de 50 anys que ho ven tot des de la parada del peix del Mercat de la Independència, ja no queda ningú més antic que ell. Sap distingir un llobarro d'una arengada i si passeu a prop us tirarà alguna floreta amb cantarella o el
sentireu dient: bonica, mira quin peix que tinc!

Núria García: 30 anys de brasa i torrades al restaurant La Torreta. Qui no ha celebrat un aniversari a casa seva? Creadora de la botifarra "MemphisSlim" dedicada al Jazz.

Miki Núñez: Concursant d'OT que va cantar en català. El primer terrassenc que participa al Festival d'Eurovisió. L'hem vist fent teatre a la Sant Creu i formant part del grup Altercat.

Pep Valenzuela: Sociòleg i periodista de llarga trajectòria. Impulsor i redactor del periòdic independent i gratuït "Malarrassa" .

Carol Salvatella: Jugadora d'hoquei herba amb el Club Egara i la selecció. Atleta olímpica però també escriptora. Ha publicat diversos llibres per acostar la ciència als més petits.

Rosa Grau: Coneguda com la Rosa dels Nans. Va començar a dur capgrossos amb els pioners i caravel·les del cau i encara hi participa a cada festa major. També ha estat vinculada en la cultura popular fent castells, diables, gegants, bastoners... Actualment es reivindica com a activista sexual amb la Carmanyola Picant. Fa arribar els orgasmes a les llars terrassenques.

Capdidata Escarni: La BATUCADA. (Ni popular ni tradicional).
 

La Festa dels Capdidats 

La Festa dels Capdidats a Capgròs de l'any 2019, es farà dissabte 1 de juny a partir de les 18.45 h a la plaça Vella de Terrassa. Els grups de cultura popular que hi participin, es concentraran al Raval per anar en cercavila fins a la plaça Vella passant per la placeta de la Font Trobada i el carrer de Gavatxons. 

Els aspirants a Capgròs de l'Any hauran de defensar la seva capdidatura davant de la societat terrassenca que després tindrà el dret de votar-los presencialment en funció de les seves qualitats i els seus mèrits. A l’acte, presentat per Mariona Tomàs també hi participaran els grups de cultura popular de la ciutat i serà amenitzat pel grup de música tradicional Arreplegats.

Cada any el Casinet de l'Espardenya de Terrassa organitza la candidatura del Capgròs de l'Any que es dóna a conèixer a l'inici de la Festa Major. Aquest reconeixement es va començar a fer l'any 1982 i han estat escollits Capgròs de l'Any Valentí Grau Muntada, Mireia Gabaldà, Salvador Cardús, Montse Saludes, Xavier Coral, el "Matraca", Josep Maria Farràs o Mercè Corbera, entre d'altres.