«Muros» és el primer documental del 9è cicle de cinema sobre drets humans

El cicle s'allargarà fins el 19 de juny

Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:14h
Un any més, i ja en van 9, la Comissió de Drets Humans de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Terrassa (ICATER), organitza el Cicle de Cinema i Arts Escèniques sobre Drets Humans. El documental Muros de Pablo Iraburu i Migueltxo Molina és l'escollit per inaugurar el cicle de cinema que s'allargarà fins el 19 de juny. 

El primer passi es fa a les 19h al Cinema Catalunya i comptarà amb la presencia de Cristina Mas, de Lluita Internacionalista. "El món està cada cop més dividit per murs. Aquesta pel·lícula analitza la seva terrible existencia. Hi ha éssers humans a una banda i a l’altra. No s’ha de discutir si la seva existencia és absurda o lógica, si és inevitable o no, sinó mostrar que les persones que hi ha a banda i banda són, en l’essencial, iguals".

El divendres 24 de maig es representa l'obra de teatre Cuento Capitalismo, a  a càrrec del
Grup de Teatre Feminista FEM TEATRE. Es farà a les 21.30 al Teatre de la Parròquia de la  Santa Creu (taquilla inversa a favor del Casal de la Dona). "Visualització de situacions, conegudes per totes, que pretén fer-nos reflexionar per tal de poder-les canviar". 

La tercera sessió arriba el dijous 30 de maig a les 18.30 h a la sala d’actes de
l’ICATER . Projecció (en exclusiva) del documental recuperat i remasteritzat L'exode d'un peuple, de Louis Llech i Louis Isambert (França, 1939). Louis Llech, cineasta amateur fascinat per l’aspecte militar de la ‘retirada’ del mig milió de republicans espanyols que es va producir cap als passos fronterers dels Pirineus va filmar el flux ininterromput de refugiats, sense oblidar l’angoixa dels civils.

També es farà la presentació del llibre Refugiats de l’historiador Josep Pimentel, amb l’autor. Aquest llibre pretén rescatar de l’oblit les veus de setanta-vuit persones que es van veure forçades al silenci o a l’exili. Veus plenes de diginitat, de sacrificis, de resistència i de superació davant les adversitats, que no van ser poques.

La quarta sessió del cicle ser`à el dimarts 11 de juny a les 18.30 h a la sala d’actes de
l’ICATER on es farà la projecció del documental Grietas, de Xuban Isausti. Amb presentació de Pere Moreno, responsable del grup local d’Amnista Internacional. Grietas explica cinc històries lligades per un element comú: són esquerdes en els drets humans que persones anònimes tracten de reparar amb el seu impuls, determinació i escassos recursos.

Finalment, la cloenda del novè cicle serà el dimecres 19 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca
Central de Terrassa. Allà es farà el passi del documental Mai més víctima, dirigit per Ariadna Oltra i Mireia Pigrau. Amb la presència de la periodista de TV3. Documental produït pel programa Sense Ficció de TV3, vol fer entendre el procés que viuen les dones que pateixen una situación de violència dins la parella, i per què els costa tant sortir-ne.

Totes les sessions són obertes a la participació de tots els ciutadans de Terrassa, Rubí i Sant Cugat i amb l’assistència de destacades personalitats que contribuiran, sens dubte, a un debat enriquidor en el qual us convidem a participar activament.