Tot el què has de saber de la Fira Modernista d'aquest cap de setmana a Terrassa

El programa inclou més de 300 activitats i la participació de 70 entitats i 27 museus, ciutats i institucions

La Fira Modernista
La Fira Modernista | Juan Ignacio Romero
Redacció
10 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:10h
L'edició d’enguany de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada al cinema. El públic que visiti la ciutat entre el 10 i el 12 de maig podrà gaudir d'espais on reviure les primeres experiències precinematogràfiques, amb activitats singulars com la llanterna màgica, exposicions amb peces úniques i originals de l'època provinents d'arreu d’Europa, o espectacles. La fira disposa d'un pressupost de 125.400 euros i inclou més de 300 activitats programades, la participació d'una setantena d'entitats de gairebé una trentena de museus, ciutats i institucions.

La Fira Modernista de Terrassa 2019 arrencarà el divendres 10 de maig a les 21.30 h a la Masia Freixa amb l'espectacle musical Il·luminem el modernisme!. Es tracta d'una proposta lumínica que dibuixarà els contorns d’un dels edificis modernistes més singulars de la ciutat. El programa inclou més de 300 activitats entre les quals destaca una carpa de la Terrassa City of Film, exposicions amb peces úniques, una màquina del temps inspirada en Georges Méliès i un espectacle de la llanterna màgica.

A més, durant els dies que duri aquest esdeveniment de ciutat, es podrà gaudir també d'una àmplia proposta gastronòmica, on un gran nombre d'establiments de restauració de la ciutat faran un viatge en el temps, recuperant receptes de l'època i oferint als seus clients menús modernistes originals i de qualitat, a més de les activitats i propostes habituals com el Mercat d'Alimentació Artesana a la Rambla d’Ègara, la campanya Posa Flors al Balcó, el Trenet del 1900, entre d’altres.

La beguda modernista

Una altra de les novetats d'enguany és la creació d'una beguda que va causar furor durant l'època del modernisme: la sarsaparrella, un dels primers refrescs de la història. Batejada amb el nom de "La Modernista", aquesta begdua neix per celebrar l'empenta i sofisticació d'una època daurada per la ciutat de Terrassa i portar-la als paladars del segle XXI. De la mà dels prestigiosos xefs Marc Ribas i Artur Martínez, Sanmy ha recuperat la recepta d'una beguda que va causar furor durant el modernisme: la sarsaparrella, un dels primers refrescs de la història. El resultat és un producte deliciós, elaborat amb els millors ingredients i amb aigua de KM0 del Parc de Sant Llorenç de Munt i l'Obac.

A més, per primera vegada es podrà visitar l'estand d'una ciutat europea convidada a la Fira: Riga. Aquesta ciutat proposarà un passeig pel seus carrers on es concentra el conjunt d'edificis modernista més gran del nord d'Europa.

També hi seran l’Ajuntament de Terol, com a ciutat convidada, Alcoi, Amposta, Argentona, Barcelona (Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida), Canet de Mar, Cardedeu, Castellar de N'Hug, l'Ametlla del Vallès, la Garriga, la Pobla de Lillet, Manresa, Mataró, Reus, Sant Vicenç de Castellet, Terrassa, Ullastrell, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental, La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (Xatic), i el Palau Güell de la Diputació de Barcelona. També hi seran presents els museus: Mnactec, Museu de Terrassa, Centre de Documentació i Museu Tèxtil i Museu d’Art de Cerdanyola.
 

Fira Modernista de Terrassa 2018 Foto: Juan Ignacio Romero