JxTerrassa es compromet a netejar carrers i contenidors amb aigua a pressió

També aposten per baixar l'IBI dels locals comercials per evitar que més botigues tanquin

Roda de premsa de presentació dels eixos de Junts per Terrassa.
Roda de premsa de presentació dels eixos de Junts per Terrassa. | Anna Mira
10 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:01h
La neteja, el comerç, la creació d'ocupació, la cultura o l'educació són alguns dels 10 eixos clau del programa electoral de Junts per Terrassa. La formació local ha fet públic els principals compromisos que defensaran durant la campanya dels quals destaca el de netejar els carrers i els contenidors amb aigua a pressió. "Cal un canvi de paradigma pel que fa la neteja a Terrassa perquè malgrat la inversió que s'ha fet en aquests anys, la percepció de la gent és que la ciutat està bruta". Així ho ha dit el número dos, Miquel Sàmper, en una roda de premsa aquest divendres al migdia a la plaça Didó. 

La bonificació de l'IBI als propietaris dels locals comercials és una altra de les mesures "estrella" que els de Lluís Puig han presentat. Sàmper ha assegurat que "cal fer una aposta valenta perquè el comerç no marxi de la ciutat" i ha posat com a exemple els carrers del centre de Terrassa o alguns barris on les botigues tanquen perquè no poden pagar els preus dels lloguers. 

Entre la bateria de mesures proposades, la formació local es compromet a crear noves escoles bressol públiques a la ciutat, a desenvolupar el nou decret d'educació inclusiva a totes les escoles de Terrassa, o a canviar la senyalització de l'espai públic i del transport urbà "per garantir que qualsevol persona es pugui moure amb total autonomia a la ciutat", ha apuntat la número tres, Meritxell Lluís. 

Des de Junts per Catalunya, a més, volen posar la cultura al centre "com a element de cohesió i com a element d'expressió i de progrés", ha defensat Lluís qui s'ha referit que no podria ser d'una altra manera amb l'exconseller de cultura, Lluís Puig al capdavant. Bonificar les activitats esportives "perquè cap infant es quedi sense la possibilitat de fer exercici físic", o crear un espai d'start-ups per a empreses de nova creació "per no deixar escapar el talent universitari que es forma a la ciutat", són també algunes de les apostes clau de la llista de Puig, ha argumentat Sàmper.