Nuvolositat intermitent al llarg del dia

No es descarta algun plugim aïllat

Redacció
10 de maig del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel molt ennuvolat o cobert al Pirineu i Prepirineu, sobretot sector occidental, amb el creixement de nuvolades a partir del final del matí. A la resta del territori de matinada estarà mig ennuvolat. Amb tot, al matí els núvols minvaran i quedarà serè o poc ennuvolat. A partir de migdia la nuvolositat tornarà a ser més abundant i compacta, també amb el creixement d'algunes nuvolades a punts de muntanya, i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat.

Fins a migdia s'espera precipitació feble al Pirineu i al Prepirineu occidental, mentre que de matinada no se'n descarta a punts del quadrant nord-oest. A partir de llavors s'espera precipitació en forma de ruixat de distribució irregular a punts de l'interior, sobretot al Pirineu i al Prepirineu. A partir del vespre podrà arribar a punts del litoral. Serà d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyada de tempesta i no es descarta al Pirineu i del Prepirineu deixi calamarsa. Acumularà quantitats entre minses i poc abundants de precipitació.

Temperatura mínima i màxima entre lleugerament i moderadament més alta. Tot i això, al litoral sud la temperatura mínima serà semblant. La temperatura mínima se situarà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 8 i 13 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al litoral i al prelitoral nord, i entre 11 i 16 ºC a la resta del país. La màxima se situarà entre 18 i 23 ºC al Pirineu, entre 20 i 25 ºC al quadrant nord-est i entre 23 i 28 ºC a la resta del país.