Arrenca la campanya per les eleccions municipals més disputades de la història de Terrassa

Les ganes de canvi centren els primers discursos de la campanya electoral

Cartells electorals de les eleccions municipals a Terrassa.
Cartells electorals de les eleccions municipals a Terrassa. | LaTorre
10 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:23h
Comença el compte enrere per saber quins partits formaran part del govern local, quins en quedaran fora o quins s'hi sumaran a partir de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Les eleccions municipals a Terrassa han començat amb la tradicional enganxada de cartell i actes d'inici de la marató que els pròxims quinze dies les dotze candidatures que s'han presentat faran per aconseguir el màxim de vots dels terrassencs. 

Alfredo Vega: “No tenim cap compromís ni amb l’indenpendentisme ni amb el separatisme”. Amb el lema "Motius per confiar" el Partit Socialista ha fet l’acte d’inici de campanya a la plaça primer de Maig, al barri de Sant Pere Nord de Terrasa. L’alcalde i candidat del partit, Alfredo Vega, ha remarcat que “no tenim cap compromís ni amb l’indenpendentisme ni amb el separatisme”, ha assegurat Vega qui també ha dit que no volen fronteres “sinó tendir ponts”. A més, Vega, ha afegit que “Terrassa és una ciutat progressista, d’esquerres i que vol la convivència”.
 

Acte d'inici de campanya del PSC. Foto: Anna Mira


Per la seva banda, l’exalcalde de Terrassa, Pere Navarro, que tanca la llista socialista ha descrit Vega com l’home “amb qui confiar”. “Ell no ha buscat mai la cadira, nosaltres l’hem anat a buscar”, ah dit Navarro qui ha confessat que va ser ell que el va introduir a la política. Navarro ha manifestat que les eleccions europees són molt importants “perquè cal tancar la porta al feixisme”.

Membres del Colectivo Sin Vivienda han interromput l’acte dels socialistes per denunciar la situació d’una dona que després de patir una estafa amb el propietari de casa seva, li ha caigut el sostre del bany i ha de marxar de casa. El col·lectiu assegura que la solució de l’Ajuntament ha estat que passi unes nits en un alberg fins dilluns però ells temen que la situació es prolongui. En el seu discurs, Vega els ha convocat demà mateix a les 8.30h del matí al seu despatx per parlar sobre la situació. Una proposta aplaudida pels membres del col·lectiu.

Xavi Matilla: "Volem construir i liderar una nova majoria d’esquerres". Amb aquest missatge l'alcaldable de Terrassa en Comú ha volgut donar inici a una campanya que assegura que afronta amb molta il·lusió una campanya que centraran en explicar els seus projectes per revertir les desigualtats dels barris, per impulsar l'economia, centrats en el feminisme, la mobilitat sostenible i la modernització l'ajuntament. 

En un acte al barri del Roc Blanc de Terrassa han fet públic el cartell de campanya amb el lema "Confia en el canvi". Una campanya que Matilla ha indicat que servirar per explicar "que  una altra Terrassa és possible; més moderna, més pròspera i més justa". 
 

Acte d'inici de campanya de TeC. Foto: Anna Mira


Isaac Albert: "Aquestes eleccions van o de PSC o d'ERC-MES". Així de contundent s'ha mostrat l'alcaldable d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres a l'acte d'inici de campanya que els republicans han celebrat a la plaça Didó. Amb el lema "A Terrassa tu decideixes impuls republicà", ERC-MES entoma aquestes eleccions amb la ressaca d'haver estat la força més votada a catalunya a les eleccions espanyoles i la segona més votada a Terrasssa, després del PSC. 

Albert ha assegurat que la campanya "es presenta amb moltes expectatives" i ha remarcat que "aquesta és una campanya molt trascendent tant per la ciutat com pel país". "Som conscients que són unes eleccions diferents i a Terrassa volem liderar el canvi", ha afegit el candidat republicà. 
 

Acte d'inici de campanya d'ERC-MES. Foto: Anna Mira


Lluís Puig: "No hi ha una línia vermella sinó una autopista que ens separa de qualsevol pacte amb els partits del 155". Tot i que l'alcaldable de Junts per Terrassa no ha pogut ser a l'acte d'inici de campanya, el número dos, Miquel Sàmper ha traslladat aquesta frase de Puig. A la placeta de Saragossa han descobert el cartell amb el lema "Terrassa, la meva prioritat", ideat també per Puig, que des de Brussel·les orquestrarà la campanya.

En el seu discurs, Sàmper ha insistit que volen "transformar Terrassa" i per fer-ho aposten per treballar en l'àmbit social, educatiu o del comerç. "Hem de generar recursos econòmics per generar oportunitats per les persones", ha dit i ha insistit que la llista de la candidatura és transversal amb gent de centre, de centre-esquerra i d'esquerra.
 

Descoberta del cartell de campanya de Junts per Terrassa. Foto: Anna Mira


Javier González: "Volem aglutinar vots de la dreta i de l’esquerra per aconseguir ser la llista més votada a Terrassa”. Amb aquest desig s'ha presentat la campanya de Ciutadans a la plaça 1 de maig. "¡Vamos Terrassa!" és el lema que els de taronja faran servir durant la campanya que tot just comença.

Per González les prioritats del seu partit passen per la defensa de l'empresa privada i de les col·laboracions público-privades. "Hem presentat un programa liberal i progressita amb el que volem garantir els serveis públics i a les famílies més desafavorides". 
 

Acte d'inici de campanya de Cs. Foto: Anna Mira


Marc Medina: "Si aquesta ha estat la legislatura de l'aigua, la següent serà la de municipalitzar els busos i els menjadors escolars". Davant de la seu de l'empresa municipal d'aigua Taigua al carrer Societat, la Candidatura d'Unitat Popular ha posat en marxa la campanya electoral. Ho han fet també amb la presentació de la furgoneta de campanya (un vehicle antic de la casa volkswagen) que els cupaires faran servir com a suport logístic i atractiu dels actes. 

El lema escolit per la CUP és "amb empenta col·lectiva" perquè "tenim molt clar que només des de la institució, sense el carrer, no aconseguirem transformar la realitat, però quan van de la mà som capaces d’aconseguir vèncer fins i tot a grans multinacionals", ha afegit Medina. 
 

Acte d'inici de campanya de la CUP. Foto: Cedida


Álex Rodríguez: "Volem fer una campanya per la gent de la Terrassa de debò, la que viu els problemes de cada dia i demana solucions". "Centrats en Terrassa" és el lema de campanya del Partit Popular que han presentat a la seu del partit, situat al passeig de les Lletres. Un lema que busca treballar per la gent de la ciutat "per això remarquem que estem centrats en Terrassa", ha afegit Rodríguez.
 

Acte d'inici de campanya del Partit Popular. Foto: Cedida


Per la seva banda Tot per Terrassa ha fet l'acte d'inici al local del partit siutat a la Font Trobada. "Ha estat una festa perquè volem que la gent també s'ho passi bé en aquesta campanya", ha assegurat el candidat a l'alcaldia, Jordi Ballart. El candidat també ha assegurat que se centraran a fer una campanya “en positiu i de proximitat sense entrar en el joc dels atacs”. "Estem molt il·lusionats perquè els últims dies molta gent s'ha interessat pel projecte", ha afegit Ballart.

Penjada de cartells de Tot per Terrassa. Foto: Anna Mira