La CUP anuncia que no anirà a cap acte de campanya on hi hagi Vox

La formació va marxar del debat electoral sobre mobilitat pel mateix motiu

Marc Medina a la roda de premsa sobre mobilitat.
Marc Medina a la roda de premsa sobre mobilitat. | Anna Mira
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:53h
La CUP Terrassa ha anunciat que no participarà en cap debat o acte de campanya on hi hagi Vox. Així de contundent s'ha mostrat l'alcaldable de la formació local, Marc Media, l'endemà del debat electoral sobre mobilitat que es va fer dimarts a la UPC i on Vox va prendre-hi partit. Medina, igual com va exposar ahir al debat, ha reiterat que "no volem normalitzar la presència de Vox" i ha emplaçat a la resta de forces polítiques locals "el compromís antifeixista d'excloure l'extrema dreta". Segons l'alcaldable cupaire "cal garantir que la campanya electoral que comença aquest dijous es desenvolupi amb una mínima ètica democràtica". 

Reducció dels vehicles privats a la ciutat

Pel què fa a les propostes polítiques que fa la CUP en matèria de mobilitat, la principal implica "un canvi de paradigme de la mobilitat a la ciutat per aconseguir la reducció dels vehicles privats" a favor de potenciar els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic, ha insistit Medina. Per aconseguir aquest objectiu des de la CUP proposen d'una banda la creació del què anomenen "eixos cívics", és a dir, vianantitzar diverses zones dels diferents barris de la ciutat per "potenciar els desplaçaments a peu, el comerç local i de proximitat o la connexió entre barris", ha afegit. 

Igual com van fer altres representants polítics al debat de mobilitat, l'alcaldable de la CUP també planteja la necessitat de crear aparcaments segurs per a bicicletes i millorar i ampliar l'oferta de carrils bici a la ciutat. 

Medina a més, proposa connectar les línies de FGC de Sabadell i Terrassa per "aconseguir el metro del Vallès" i donar resposta a "la mobilitat obligada" és a dir, a les persones que s'han de desplaçar cada dia entre les dues capitals per feina o estudis.