ERC-MES proposa vianantitzar el Portal de Sant Roc amb la unió del pàrquing amb el de la plaça Vella

Costaria uns 2 milions d'euros i serviria per allargar l'eix de vianants del Centre cap a Ca n'Aurell

L'alcaldable d'ERC-MES, Isaac Albert, explicant el projecte del Portal de Sant Roc.
L'alcaldable d'ERC-MES, Isaac Albert, explicant el projecte del Portal de Sant Roc. | Anna Mira
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:54h
Unir els pàrquings de la plaça Vella i el Portal de Sant Roc per allargar l'eix de vianants del centre de Terrassa. Aquesta és la proposta que ERC-MES ha posat sobre la taula amb la voluntat d'eixamplar la zona vianantitzada del centre. L'alcaldable dels republicans, Isaac Albert, ho ha explicat aquest dimarts al migdia en una roda de premsa al mateix Portal de Sant Roc on ha fet públic un estudi de l'actuació necessària per dur a terme el projecte.

El projecte contempla dues actuacions. D'una banda la unió a través d'un túnel dels pàrquings de la plaça Vella i el del Portal de Sant Roc. Per fer-ho, caldria foradar una llargada d'uns 400 metres del carrer Major i segons l'estudi presentat per ERC-MES tindria un cost estimat d'1,1 milions d'euros.

La segona actuació implica els treballs de vianantització de l'eix des de la plaça Vella i fins a la Rambla d'Ègara o, fins i tot, del carrer de Gutenberg, "per aconseguir un eix de vianants o semivianants des de la plaça del Progrés, fins a l'escola Industrial", ha indicat Albert. En aquest cas s'haurien d'invertir uns 600.000 euros de manera que el projecte total tindria un cost estimat de 2 milions d'euros. 

El candidat a l'alcaldia ha assegurat que es tracta d'un projecte "absolutament assumible per la ciutat que implicaria una major qualitat de vida pels ciutadans", ja que el Portal de Sant Roc és la porta d'entrada a peu de la gent al Centre, per on cada dia passen al voltant de 14.500 persones, han indicat des del partit.
 

Projecte d'unió dels dos pàrquings presentat per ERC-MES. Foto: Cedida



Si el projecte tira endavant s'haurien de canviar les actuals entrades i sortides dels pàrquings i també les direccions d'alguns carrers. En concret, la proposta dels republicans contempla fer l'entrada al carrer Cisterna i la sortida pel carrer de Vinyals, ambdós canviarien de direcció. El nombre de places no augmentarien però Albert ha remarcat que seria més fàcil arribar a l'aparcament soterrat i "potenciaria l'eix comercial del centre".

Pàrquing apuntalat 

Actualment el pàrquing del Portal de Sant Roc està apuntalat i pendent d'una reforma integral ja que el seu estat està força deteriorat. La concessió del pàrquing finalitza a finals del 2021 i si el projecte tira endavant des d'ERC han explicat que caldria arribar a un acord amb la concessionària per unir els pàrquings i també fer la reforma necessària per millorar el seu estat. 

És per això que l’Ajuntament de Terrassa va limitar el trànsit al Portal de Sant Roc el passat 14 de desembre. Es tracta d'una mesura preventiva que afecta les confluències del Portal de Sant Roc amb la rambla d’Ègara, a més dels carrers Cisterna i Vinyals. Segueixen instal·lades les barreres New Jersey a les confluències del Portal de Sant Roc amb Rambla i els carrers Vinyals i Cisterna. D’aquesta manera, només es permet accedir a Vinyals als veïns i als usuaris del pàrquing. La sortida de vehicles de veïns i pàrquing es fa únicament per la Rambla. Els vehicles que vénen del carrer Major han de girar a l’esquerra cap al carrer del Vall o al carrer Cisterna.