Ailey II fusiona l'esperit i l'energia del millor talent d'Amèrica

Aquest cap de setmana faran dues úniques funcions al Centre Cultural Terrassa

Companyia de dansa Ailey.
Companyia de dansa Ailey. | Cedida
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat el 08 de maig a les 10:29h

Enganxats per la passió que transmeten els seus ballarins, l’Ailey II porta dues noves coreografies plenes d'energia i talent i repeteix l'intens Breaking Point de Renee I. McDonald. L’extraordinària formació actua aquest divendres i dissabte dins de la 36a Temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural Terrassa.

Durant més de quaranta anys, l’Ailey II ha fusionat l’esperit i l’energia del millor talent jove d’Amèrica amb la passió i la visió creativa dels coreògrafs emergents més destacats. Les seves coreografies exhibeixen quadres plens de riquesa compositiva on tot el cos de ball esdevé un sol conjunt que supura bellesa, potència i energia en estat pur.

L’ Ailey II és a dia d’avui una de les companyies de dansa més populars d’Amèrica. Alvin Ailey va escollir la ballarina Sylvia Waters per dirigir la seva companyia jove i, com a directora artística durant 38 anys, va convertir l’Ailey II en una de les formacions més aclamades pel públic americà. El 2012, Waters es va jubilar i va designar al seu col·laborador Troy Powell com a nou director artístic. Amb Powell al capdavant, l’Ailey II continua
emocionant a l’hora que aporta una nova dimensió a la companyia.

Temporada de Dansa 

La Temporada BBVA de Dansa segueix en un ritme creixent tant pel nombre de funcions, com d’espectadors, situant l’equipament en l’espai privat de primera línia pels amants de la dansa. El Centre Cultural Terrassa i el Grup BBVA mantenen el seu compromís en la divulgació de la dansa i l’equipament manté així el lideratge i l’excel·lència que l’ha convertit en un punt de referència de la dansa a Catalunya. A la tardor, la temporada es reprèn de nou amb Crea Dance Foundation de Maria Rovira (19 i 20 d’octubre), Patricia Guerrero (9 de novembre), Gala d’Estrelles de l’American Ballet (23 i 24 de novembre) i dos programes diferents del Ballet de Geòrgia (21 i 23 de desembre).