Nissan i els sindicats trenquen les negociacions per l'ERO

Els representants dels treballadors exigeixen majors garanties industrials de futur per escrit i un major increment salarial

Nissan, present a la manifestació de l'1 de maig a Barcelona.
Nissan, present a la manifestació de l'1 de maig a Barcelona. | Bernat Cedó
NacióDigital
04 de maig del 2019
Les negociacions entre els sindicats i la direcció de Nissan s'han trencat aquest divendres de matinada després d'una llarga reunió, segons ha informat l'Agència Catalana de Notícies a partir de fonts dels representants dels treballadors. Els sindicats asseguren que ha estat l'empresa la que s'ha aixecat de la taula de negociació en no acceptar la seva petició de fer un redactat d'acord on es comprometin per escrit a no fer més acomiadaments fins el 2022 ni augmentar la proposta d'increment salarial.

Des de CCOO, Miguel Ángel Boiza ha explicat que si accepten la sortida ara de 600 treballadors entre les plantes de Barcelona i Montcada i Reixac (Vallès Occidental) volen un redactat d'acord "on es comprometin" a no fer-ne més i donar garanties industrials als empleats que es queden. A més, ha afirmat que la proposta d'increment salarial que fa l'empresa és insuficient perquè no s'apropa ni a l'IPC.

Els sindicats informaran aquest divendres als treballadors en diverses assembles a les fàbriques i el comitè d'empresa es reunirà per decidir accions futures, entre les que no descarten mobilitzacions amb motiu del saló Automobile Barcelona.