Arriben les pluges i lleuger descens de les temperatures

Seran d'intensitat entre feble i moderada

Pluja al centre de Terrassa
Pluja al centre de Terrassa | Anna Mira
Redacció
03 de maig del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres hi haurà cel cobert o molt ennuvolat en general, amb creixement de nuvolades a partir del final del matí a la meitat nord i est del territori. Malgrat això al terç sud i punts de ponent el cel romandrà entre mig i molt ennuvolat, i entre poc i mig ennuvolat a partir del vespre. Al final del dia la nuvolositat minvarà en general.

De matinada s'esperen plugims de distribució irregular a punts del terç nord del territori, sobretot al seu extrem nord; al llarg del matí s'estendran, en forma de ruixats a altres punts de la meitat est i punts del nord de ponent. Al final del dia la precipitació tendirà a minvar en general.

Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada i s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants; malgrat això a l'interior del quadrant nord-est les precipitacions podran ser, localment, d'intensitat forta i acumular quantitats abundants de precipitació. La cota de neu al Pirineu es situarà entorn dels 1.600 metres, i entorn dels 1.400 metres al vessant nord de la serralada.

La temperatura mínima lleugerament més baixa, si bé localment el descens serà moderat: oscil·larà entre 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 7 i 12 ºC al Prepirineu, depressió Central i prelitoral, i entre 9 i 14 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima baixarà entre lleugerament i moderadament i oscil·larà entre 11 i 16 ºC al Pirineu, més baixa al vessant nord, i entre 15 i 20 ºC a la resta del Principat, localment més alta a punts del terç sud i del pla de Lleida.