El festival Elixir de poesia cancel·la la seva 7a edició per un «canvi de criteri sobtat» en el pressupost

L'Ajuntament de Terrassa lamenta la decisió "unilateral" de l'organització i nega cap canvi en els compromisos econòmics

Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:20h
La direcció del festival Elixir de poesia ha cancel·lat la celebració del certamen, que havia de tenir lloc a Terrassa del 6 al 9 de juny, a causa del "canvi de criteri sobtat en el compromís econòmic acordat amb l’administració de Terrassa".

Una decisió "inevitable" per tal "protegir" el festival "d'interessos que s’allunyen" de la seva essència, ha informat l'organització en un comunicat. Per la seva banda, l'Ajuntament de Terrassa ha lamentat aquest dimarts la decisió "unilateral" del festival i ha negat una modificació en els compromisos econòmics destinats al projecte poètic. Per la seva banda, el consistori ha apuntat que ha adaptat les partides al context actual, i que els ajustos progressius s'han anat comunicant al llarg dels anys. L'aportació municipal d'aquest any era de 32.100 euros, 15.000 euros menys que en l'edició anterior.

L'organització ha expressat que vol viure com una "transformació" la pèrdua "sobtada" del certamen després de set anys d'activitats poètiques. Aquest any s'havien programat 9 activitats i es preveia arribar als 3.600 assistents. L'ajuntament considera que el festival està "condicionat per una crisi de creixement", que s'evidencia, segons detallen, en què el pressupost calculat per aquest any (63.150 euros) era el doble que el del 2017 però amb la mateixa proposta artística. El consistori assegura que no s'ajustava als criteris de subvenció municipal.