Política municipal

L'últim ple del mandat aprovarà el darrer pas per fer realitat l'Anella Verda

L'ordre del dia té un total de 18 punts que es debatran aquest divendres 26 d'abril a partir de les 9.30 hores

per Anna Mira , Terrassa , 26 d'abril de 2019 a les 08:00 |
El paisatge de Bonvilar forma part de l'Anella Verda de Terrassa | Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 26 d'abril se celebra una nova sessió del ple ordinari. L'ordre del dia té un total de 18 punts que es debatran a partir de les 9.30 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. Segueix-lo en directe aquí. Un dels punts més destacats és l'aprovació de la modificació del POUM per fer realitat l’Anella Verda, un projecte que va sorgir l’any 2012 com a proposta ciutadana per evitar la degradació de l’entorn natural i agrícola que hi ha des de l’entorn urbà fins als límits del terme municipal.

El ple d'aquest divendres aprovarà la modificació de l’àmbit de l’Anella Verda, el Pla especial i el Catàleg de masies per garantir la seva protecció urbanística i ambiental a través de modificacions de qualificacions, els ajustos de règim de sòl, la regulació dels usos i també de les construccions, tant existents com futures. L’aprovació definitiva correspondrà a la Generalitat, ja que és l’organisme que té les competències per fer-ho.


Ordre del dia

Aprovació dels esborranys de les Actes de les reunions realitzades els dies 21 i 31 de gener i 28 de febrer d’enguany (números 1, 2 i 3/2019, respectivament).


Àrea de territori i sostenibilitat

2. Aprovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Matadepera i l’Ajuntament de Terrassa, per a l’adaptació de les carreteres BV-1221 i BV-1275, per tal d’implementar un itinerari de vianants i ciclistes que abasti el tram situat entre ambdós nuclis.

3. Aprovació provisional de la Modificació Puntual del POUM a l’àmbit de l’Anella Verda.

4. Aprovació provisional del Pla Especial d’Ordenació i Gestió i Catàleg de Masies de l’Anella Verda.

5. Aprovació de les operacions de finançament de 10 nous vehicles adquirits per TMESA.

Àrea de serveis generals i govern obert

6. Declarar d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les quals s’ha atorgat llicència municipal, i determinar la bonificació en la quota de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

7. Aprovar la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Terrassa de l’any 2019.

8. Aprovació de l’expedient de Transferència de Crèdit número 6 del Pressupost municipal del 2019.

Àrea de drets socials i servei a les persones

9. Aprovar inicialment l’expedient de cessió d’ús per un termini de 50 anys d’espais del Vapor Cortès a Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca.

10. Atorgament de subvencions a entitats per a la realització de projectes de
cooperació al desenvolupament.

Junta de portaveus

11. Declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència
masclista.

12. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta
de Portaveus, si s’escau.

Propostes de resolució

13. Presentada per Alcaldia – Presidència, proposant l’aprovació inicial del projecte per a l’adopció i oficialització de la bandera del municipi de Terrassa.

14. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per analitzar en profunditat la sentència sobre la reversió dels béns de Mina de Terrassa, amb la finalitat d’establir un nou escenari multioperador del servei de distribució d’aigua a la ciutat.

15. Presentada pel Grup municipal Terrassa en Comú per elaborar una memòria d'activitats dels grups municipals.

16. Propostes urgents 

Seguiment i control de la gestió d'altres òrgans de govern municipal 

17. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números del 1.806 al 2.679/2019, així com els tramitats electrònicament, 408 al 590/2019, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.

18. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

Precs i preguntes 

 

Participació