Víctor Ullate ret homenatge als trenta anys de trajectòria de la companyia

L’espectacle tindrà lloc en dues funcions, aquest dissabte 27 a les 20h i diumenge 28 a les 18h, al Centre Cultural Terrassa

Víctor Ullate Ballet.
Víctor Ullate Ballet. | Cedida
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat el 26 d'abril a les 12:37h
El Víctor Ullate Ballet arriba a la 36a Temporada BBVA de Dansa amb un variat programa que recull extractes de 18 emblemàtiques coreografies del seu repertori. Lucía Lacarra interpreta alguns dels papers principals. L’espectacle 30 anys de dansa, tindrà lloc en dues funcions, aquest dissabte 27 a les 20h i diumenge 28 a les 18h, al Centre Cultural Terrassa.

La companyia celebra tres dècades d’exitosa trajectòria amb un programa on el públic podrà gaudir d’extractes d’aclamades coreografies com son: Burka, Wonderland, Carmen, Arrayán, Samsara i Sola, entre d’altres. Unes coreografies que estaran acompanyades de música i compositors clàssics com Bach, Vivaldi i Beethoven, així com de compositors contemporanis com són Philip Glass o Luis Delgado. En paraules del propi mestre Víctor Ullate, es tracta d’una recopilació dels "moments més cèlebres" del ballet i és una forma de compartir amb el públic aquests "30 meravellosos anys que han estat la meva vida". El Víctor Ullate Ballet compta amb un públic fidel a Terrassa que l’ha pogut gaudir en diverses ocasions a la nostra Temporada de Dansa. Aquesta serà la desena vegada que actua a l’auditori del Centre Cultural Terrassa.

Víctor Ullate va fundar la companyia el 1988 i compta amb una llarga i prolífica trajectòria. Lucía Lacarra, estrella internacional de la dansa, és actualment la directora artística. El talent i l’esforç han estat claus per la permanència i l’èxit d’aquesta companyia que és avui dia un emblema de la dansa a Espanya. El Víctor Ullate Ballet és la primera companyia privada espanyola a nivell internacional, i al llarg d’aquests trenta anys, ha fet la volta al món amb les seves gires i el seu repertori, que abarca totes les facetes del ballet. Al llarg d’aquests trenta anys han sortit del seu elenc un planter de primers ballarins que a dia d’avui ocupen un lloc rellevant dins de la dansa mundial.

La Temporada BBVA de Dansa segueix en un ritme creixent tant pel nombre de funcions,
com d’espectadors, situant l’equipament en l’espai privat de primera línia pels amants de la
dansa. En les 7 funcions d’aquesta temporada 2019 s’ha superat el 99% d’ocupació. Els americans Alvin Ailey II tancaran la temporada de primavera els propers 10 i 11 de maig.