Batet demana que es deixin de banda «les aritmètiques i els càlculs» pel 28-A

En un acte a Terrassa ha replicat a Álvarez de Toledo a qui li ha dit que parlar de la violència de gènere és una obligació dels poders públics, també fora de la campanya electoral

Meritxell Batet acompanyada dels regidors socialistes de Terrassa.
Meritxell Batet acompanyada dels regidors socialistes de Terrassa. | Anna Mira
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:32h
La cap de llista del PSC, Meritxell Batet, ha demanat que el 28-A es deixin de banda "les aritmètiques, els càlculs, els intermediaris i les històries" i ha reivindicat que el que cal fer és "història". Ho ha fet a Terrassa on ha parlat d'Alfredo Vega com un "alcalde excel·lent que està fent una feina magnífica", al capdavant d'una de les ciutats més importants de Catalunya pel nombre d'habitants. La candidata socialista també ha fet referència a la trajectòria històrica de governs socialistes que ha tingut la ciutat des de fa 40 anys. "Terrassa ha tingut grans alcaldes socialistes amb consistoris molt solvents que han fet que la ciutat prosperi", ha afegit. 

Batet, que ha fet una passejada per Terrassa on ha visitat diferents comerços del barri de Sant Pere Nord, ha tornat a fer una crida a què es concentri el vot en el PSC i que es deixi de banda l'ordre en què queden les dretes. "És indistint; la responsabilitat és que el 28-A no guanyi la dreta", ha reblat.

La socialista ha tornat a insistir que "el diàleg ha de començar a Catalunya amb les forces polítiques catalanes". Batet també ha replicat a la cap de llista del PPC, Cayetana Álvarez de Toledo, que "és un fet" que les dones pateixen "més inseguretat" que els homes i que és una "obligació dels poders públics" parlar-ne, dins i fora de campanya electoral. Per a la candidata socialista, un dels assoliments ha estat que el que abans s'entenia com a violència domèstica ara sigui un problema de tota la societat. Batet ha dit a la cap de llista del PP que "negar aquesta realitat o banalitzar-la és una gran irresponsabilitat per algú que vol governar".