Col·lectius a favor de l'habitatge exigeixen que el nou govern local faci un pla «valent i ambiciós»

Critiquen que el govern de Vega hagi començat el pla local d'habitatge sis mesos abans de les eleccions locals

Roda de premsa de col·lectius a favor de l'habitatge de Terrassa.
Roda de premsa de col·lectius a favor de l'habitatge de Terrassa. | Anna Mira
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:37h
El Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana, el Sindicat de Llogaters de Terrassa i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han denunciat conjuntament els treballs que s'han fet per l'elaboració del pla local d'habitatge de la ciutat. Ho han fet en una roda de premsa aquest dijous al matí on en concret, consideren que el govern socialista ha comès un error per començar el pla a només sis mesos dels comicis locals. En concret, el representant de la PAH, Ferran Morillas, ha manifestat que "durant els quatre anys de mandat no s'ha fet cap pla local d'habitatge i es vol solucionar la situació amb cinc mesos".

Igualment, el membre del Consell d'Entitats d'Acció Ciutadana, Rafael Gázquez, ha insistit que l'informe final que es va presentar el passat mes de març "es resumeix en una llista d'actuacions sense dades ni priorització i tampoc especifica els recursos a invertir ni un pla d'actuació". En el mateix sentit s'ha expressat el representant del Sindicat de Llogaters, Cesc Castellet, qui ha reclamat un "pla local d'habitatge valent i ambiciós que compleixi amb la llei". En concret les demandes impliquen evitar desnonaments i posar tots els esforços en l'augment de pisos de lloguer social a la ciutat fins a arribar al 20% del parc d'habitatges.

Al finalitzar l'acte els membres dels col·lectius han tingut una topada amb la Policia Municipal de Terrassa que els ha demanat si tenien o no permís per poder fer la roda de premsa al Raval de Montserrat.
 

Membres de la PAH parlant amb la Policia Municipal de Terrassa. Foto: Anna Mira