Terrassa estrenarà bandera oficial per Festa Major

El ple municipal definirà una única bandera per acabar amb les diferents versions que existeixen

Bandera oficial de Terrassa.
Bandera oficial de Terrassa. | Cedida
24 d'abril del 2019
Actualitzat el 25 d'abril a la 13:46h
A Terrassa onegen diferents versions de la bandera de la ciutat. Malgrat que els colors i els símbols són semblants o fins i tot els mateixos, la ciutat no té una bandera oficial. Ara l'ajuntament de Terrassa vol posar fi a aquesta situació i el ple del mes d'abril aprovarà una proposta de resolució per determinar la que serà la bandera oficial de la ciutat.

La bandera que esdevindrà oficial no és nova però a partir d'ara serà la que representarà la ciutat. El portaveu del PSC, Amadeu Aguado ha recordat que les banderes actuals són igual de vàlides que la que s'oficialitzarà aquest divendres i que el tràmit serveix "per unificar en una sola bandera de la ciutat". El que sí que és oficial a Terrassa des de l'any 1988 és l'escut, que s'integra a la bandera oficial.

Principals característiques de la bandera oficial

El principal tret característic de la bandera oficial de Terrassa és que l'escut del castell està a la banda esquerra, a tocar de l'asta. "La part significativa (la de la ciutat) és la que ha d'estar a prop de l'asta", ha expressat Aguado. Així, a la banda dreta hi haurà la senyera catalana. A més a més, la bandera és apaïsada en proporcions de dos d'alt per tres d'ample. Això vol dir que si la bandera fa tres metres de llarg, n'haurà de fer dos d'ample. Bicolor vertical vermella i groga, amb el castell blanc de l'escut, de porta i finestres negres, d'alçària 3/4 de la del drap i amplària 3/8 de la llargària del mateix drap, al centre de la part vermella; i amb 4 pals de gules a la part groga.

Després de l'aprovació inicial aquest divendres 26 d'abril, s'obrirà un període de 30 dies per al·legacions de manera que des del govern actual de la ciutat es té la voluntat que la bandera sigui definitivament oficial per la Festa Major. 

El cost de la unificació de banderes  

L'Ajuntament s'encarregarà de canviar totes les banderes dels edificis municipals i Aguado ha avançat que facilitaran a les entitats i associacions el canvi a les seves seus. El canvi de bandera implica l’adquisició de diversos tipus de banderes per al seu ús en espais municipals i ubicacions.
 
La previsió de l'ajuntament és de 35 banderes en ras de seda, polisat o d’exterior, segons la seva utilització. Els llocs previstos són per a espais interiors del Consistori com el despatx alcalde, la sala de govern, els despatxos regidors, als centres cívics i equipaments municipals o les exteriors de l’Ajuntament i la Torre del Palau. El pressupost aproximat previst és de a 3.500 euros.