La Fira de l’Oliva de Ca n’Anglada busca consolidar-se en el seu 5è aniversari

Se celebra aquest dissabte 27 d'abril

Roda de premsa de presentació de la 5a Fira de l'Oliva de Terrassa.
Roda de premsa de presentació de la 5a Fira de l'Oliva de Terrassa. | Anna Mira
24 d'abril del 2019
Actualitzat a la 13:43h
Ca n'Anglada celebra un any més la que ja comença a ser la tradicional Fira de l'Oliva. Enguany arriba a la cinquena edició amb un programa d'activitats més carregat que mai i amb l'objectiu de consolidar-se com una fira de referència a la ciutat. En l'acte de presentació de l'edició d'aquest any, el dinamitzador dels comerciants, David Traver, ha ressaltat que "és una fira centrada en l'oliva i els seus derivats però que uneix tot el territori".

Tot i que la fira se celebra el dissabte 27 d'abril a diversos carrers del barri terrassenc de Ca n'Anglada, les activitats que es faran al voltant de la fira arrenquen aquest mateix dimecres 24 d'abril amb un taller per elaborar sabó artesanal a l'horta comunitària. Es faran concerts, activitats infantils, tallers, xerrades, etc. Entre algunes activitats destaca el concurs de llançament de pinyols d'olives que es farà el dissabte 27 a les 17 h al carrer de Sant Tomàs.

Per la seva banda, el regidor de cultura, Amadeu Aguado, ha incidit en el fet que es tracti d'una fira "exemplar a la ciutat" perquè combina la implicació del comerç local amb entitats culturals, equipaments del barri, escoles. "Ha de ser una gran festa de ciutat feta des del barri per interactuar comercialment i socialment amb la resta de Terrassa".

Ruta de tapes

Coincidint amb la Fira de l'Oliva aquest dijous 25 arrenca també la cinquena ruta de tapes del barri que s'allargarà fins al diumenge 5 de maig. Un total de sis establiments de restauració oferiran una tapa i una beguda per 3 euros. Com a novetat, enguany a banda dels tradicionals premis, també es farà un reconeixement especial a la millor tapa, que votaran els clients. A més a més a la fira del dissabte hi haurà diverses parades de gastronomia on també es podrà degustar el pa d'olives amb botifarra de farigola.
 

Pa d'olives amb botifarra de farigola. Foto: Anna Mira