Podem i Iniciativa Verda-Unitat d'Esquerres es presenten amb coalició a les municipals de Terrassa

Han fet públic l'acord malgrat que encara no està decidit qui encapçalarà la llista electoral

Xavi Martínez i Eugenia López a la presentació de Podem-Ive per Terrassa.
Xavi Martínez i Eugenia López a la presentació de Podem-Ive per Terrassa. | Anna Mira
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 18:45h
Després de setmanes de negociacions, Podem TerrassaTerrassa d'Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres (Ive Terrassa) es presentaran en coalició a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig a Terrassa. Les dues formacions han fet públic l'acord aquest dimecres a la tarda en un acte on han remarcat la "voluntat de sumar per aconseguir un canvi profund a la ciutat". Així ho ha expressat la secretària general de Podem Terrassa, Eugènia López, qui ha insistit en "la bona sintonia" que han mantingut entre les dues forces d'equerres que han de liderar "un projecte de canvi d'esquerres, feminista, ecologista, transformadora i progressista", ha afegit.

Per la seva banda, el coordinador d'Ive per Terrassa, Xavi Martínez, ha assegurat que la candidatura que presenten ha de servir per fer de Terrassa "la protagonista i referent en teixit productiu, innovació i transformació social". Martínez ha remarcat que és una candidatura que "no es construeix contra ningú sinó que volem teixir complicitats i sumar esforços". Malgrat tot ja han deixat clar que les seves línies vermelles arriben amb els partits de dretes, amb qui no formarien govern. "La ciutat ha perdut empenta i volem donar un impuls", ha conclòs Martínez. 

Pendents del cap de llista 

Malgrat que des de Podem - Ive per Terrassa encara no han fet pública la llista de persones que optaran a formar part del govern de local, tot apunta serà López qui encapçalarà la llista. Asseguren que estan acabant de "perfilar" els noms i posicions però sí que han confirmat que la persona que estigui al capdavant de la coalició serà de Podem. Una llista que estarà formada per "dones i homes amb més o menys experiència institucional i també en l'activisme social", ha indicat López.

Cal recordar que l'any 2015 es va crear la coalició de Terrassa en Comú (TeC) liderada per Xavi Matialla, que precisament aglutinava totes aquestes forces d'esquerres. Una fórmula que amb el temps no ha estat del gust de tothom i fa pocs mesos ICV, EUiA i Podem van decidir allunyar-se de TeC i presentar-se per separat als comicis municipals. De fet, la setmana passada Ive Terrassa es va presentar en societat en un acte al centre cívic President Macià.