El Vallès Occidental uneix esforços per lluitar contra la LGTBifòbia

Gràcies a l'acord es donarà cobertura als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca

Seu del Consell Comarcal amb la bandera LGTBI.
Seu del Consell Comarcal amb la bandera LGTBI. | Cedida
Redacció
17 d'abril del 2019
Actualitzat a les 17:41h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha signat acords amb els ajuntaments de Sabadell i Terrassa per garantir el Servei d’Atenció Integral LGTBI. D’aquesta manera, el servei donarà cobertura als municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental.

D'una banda, l’Ajuntament de Terrassa, amb el Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG), garanteix l’atenció als municipis de la seva àrea d’influència, que són: Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. De l'altra, l’Ajuntament de Sabadell amb el Servei d'Informació, Atenció i Acompanyament LGTBI garanteix l’atenció als municipis de la seva àrea d’influència, que són: Gallifa, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Sentmenat.

Així, el SAI LGTBIQ s’adreça a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. També és un servei de sensibilització i informació per a persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir LGTBifòbia i per donar resposta a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere.

He patit LGTBifòbia, com ho puc denunciar? 

Per denunciar fets LGTBIfòbics, pots fer-ho presencialment, per correu electrònic o per telèfon a les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) que hi ha a totes les comissaries dels Mossos d’Esquadra (24 hores al dia) o bé l’àrea LGBTI de la Generalitat arealgbt.tsf@gencat.cat o 93 551 77 17.

El Consell Comarcal també ha signat l’adhesió al Pacte per a la Diversitat Afectiva, Sexual i d'Identitat de Gènere (DASIG) de la ciutat de Terrassa per formar part de la Taula de participació, en la qual es prioritzen les accions a implementar segons eixos de treball i es realitza el seu seguiment.