El departament d'educació ofereix mediació a les famílies de l'escola President Salvans

L'alta segregació, el cobrament de quotes o el projecte educatiu són algunes de les reclamacions que es posaran sobre la taula

L'Escola President Salvans es troba al barri de Can Palet de Terrassa.
L'Escola President Salvans es troba al barri de Can Palet de Terrassa. | Anna Mira
17 d'abril del 2019
El departament d'educació ha decidit oferir mediació externa per tal de solucionar la tensa situació que actualment es viu entre diverses famílies i l'equip directiu de l'escola President Salvans. El director de Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, ha assegurat que la voluntat de departament és la "d'arribar a un acord" entre el centre i les famílies i s'ha mostrat esperançat en aconseguir-ho però per fer-ho insta a totes les parts a tenir "bona voluntat i estar predisposades".

Fa unes setmanes una vuitantena de famílies del centre, situat al barri de Can Palet de Terrassa, van fer públic el seu descontentament amb l'escola. Consideren que és un centre "altament segregat i que no reflecteix la realitat del barri on es troba", que pateix "deixadesa per part de les administracions" i també qüestionen algunes dinàmiques de l'equip directiu i el projecte educatiu.

En concret, el portaveu de l'assemblea de President Salvans, Matías Fidermaizer, denuncia que hi ha infants que no han pogut anar d'excursió perquè les seves famílies no han pogut aportar la quota que se'ls demana. "No s'hauria de poder discriminar cap infant per raons econòmiques", assegura el portaveu qui reclama més eficiència a Serveis Socials. En aquest sentit, l'alcalde Alfredo Vega, ha ressaltat que l'ajuntament fa una aportació econòmica per garantir la igualtat de condicions de tots els infants de la ciutat però ha admès que es revisarà "si es considera que no és suficient".