Catalunya En Comú posa els drets humans al centre del debat europeu

En un acte a Terrassa, l'eurodiputat Ernest Urtasun ha insistit en garantir els drets de les persones migrades

Acte de Catalunya en Comú amb l'eurodiputat Ernest Urtasun a Terrassa.
Acte de Catalunya en Comú amb l'eurodiputat Ernest Urtasun a Terrassa. | Cedida
Redacció
16 d'abril del 2019
Catalunya en Comú vol fer d'Europa l'espai de defensa dels drets humans. L'eurodiputat i cap de llista de Catalunya En Comú a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha protagonitzat un acte a Terrassa per parlar de dels drets humans a Europa. Urtasun ha demant als governs que "si no tenen una política centrada en com hem d'acollir, el combat contra l'extrema dreta passa per canviar les polítiques".

Per la seva banda, l'alcaldable de Terrassa en Comú (TeC), Xavi Matilla, ha assegurat que "nosaltres el que defensem són ciutats d'acollida, que defensin els drets humans i que ens permetin generar una nova cultura de ciutadania que faci una Europa molt més acollidora del que és actualment". 

Complicitat amb els municipis

Sota el títol "De Terrassa a Europa: Construïm ciutadania en comú, amb municipis valents i una Europa defensora dels DDHH", la conferència també s'ha volgut centrar en la relació que tenen els municipis amb la política europea. "Hi ha moltes problemàtiques que estan al món local i al món europeu que estan totalment vinculades" ha assenyalat Urtasun. 

Pel que fa a les ciutats ha indicat que "hem canviat la legislació per poder fer arribar un fons directe a les administracions locals, empoderant-les en matèria d'acollida". L'eurodiputat també ha indicat que encara avui "la migració està molt estigmatitzada". per això considera que "cal fer costat als municipis que al final són els que estan treballant amb les persones migrants". En el mateix sentit, Matilla ha insistit que "les persones que arriben no només han de poder gaudir del dret a la ciutat, han de poder tenir el dret de fer ciutat i, per tant, d'implicar-se en la construcció de la ciutat. El repte que tenim és com garantim el dret a la ciutat". "Cal una voluntat política clara dels governs i pal·liar els impactes d'una llei injusta en matèria d'estrangeria", ha insistit Matilla.