Una campanya inspirada en «Joc de Trons» busca donants de sang a Catalunya

L'objectiu és mantenir estables les reserves de sang pocs dies abans de les vacances de Setmana Santa, quan solen baixar fins a un 25%

Una noia donant sang a Sabadell.
Una noia donant sang a Sabadell. | Albert Segura
NacióDigital
15 d'abril del 2019
Un total de 20 municipis catalans s'han unit a una campanya de donacions de recollida de sang promoguda per la sèrie Joc de Trons (HBO) aquest dimarts, amb motiu de l'estrena de l'última temporada i amb l'objectiu de mantenir estables les reserves de sang pocs dies abans de les vacances de Setmana Santa, quan solen baixar fins a un 25%.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya s'ha adherit a la campanya i ha explicat en un comunicat aquest dilluns que als punts habituals de recollida de sang s'unirà la llibreria Gigamesh de Barcelona, ​​l'editorial té els drets dels llibres de George R.R. Martin en què es basa la ficció televisiva.

Podrà donar-se sang als hospitals Clínic, Sant Pau i Vall d'Hebron de Barcelona, ​​el Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona, ​​el de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat, el Sant Joan de Déu de Manresa, la Mútua Terrassa i l'Hospital Residència Sant Camil de Sant Pere de Ribes. També s'hi han sumat els hospitals Josep Trueta de Girona, l'Arnau de Vilanova de Lleida, el Sant Joan de Reus i el Joan XXIII de Tarragona, sota el lema Tots aquests Personatges van sagnar pel tron. I tu? Ho faràs?.
 
Tindran punts de recollida de sang Gavà, Gelida, Olesa de Montserrat, Pallejà, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Avinyonet de Puigventós, Sant Antoni de Calonge, Móra la Nova i Vilanova de la Barca. "La sang és una de les grans protagonistes de la sèrie", que ha organitzat l'acció Bleed for the Throne (Sangra pel tron) que s'ha celebrat a 15 països d'Amèrica, Àfrica i Europa.