Ciutadans porta a la Fiscalia els aldarulls a la UAB amb Álvarez de Toledo i assenyala la CUP

Carina Mejías i Carlos Carrizosa aprofiten l'aturada de classes per Setmana Santa per retirar llaços grocs

Álvarez de Toledo encarant-se als manifestants
Álvarez de Toledo encarant-se als manifestants | Albert Segura
NacióDigital
15 d'abril del 2019
Ciutadans ha posat en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya els fets ocorreguts dijous passat al campus de la UAB, quan un grup d'estudiants va intentar evitar la celebració d'un acte d'una organització estudiantil constitucionalista. Cs demana que s'investigui la implicació en els fets del Sindicats d'Estudiants dels Països Catalans, així com d'organitzacions polítiques com Arran i la CUP per "instigar" a la violència. En la denúncia, Cs fa referència a un tuit del portaveu cupaire, Carles Riera, en que cridava a omplir la UAB davant "l'acte feixista". La número 5 de Cs per Barcelona, Carina Mejías, i el portaveu parlamentari, Carlos Carrizosa, ho han explicat des de la pròpia UAB, on han aprofitat l'aturada de l'activitat per Setmana Santa per retirar alguns llaços grocs de la placa Cívica del campus.

La imatge d'aquest dilluns a la UAB dista molt de la tensió que es va viure dijous a la UAB per la presència de la cúpula del PP i membres de Cs a l'acte dels estudiants de 'S'ha acabat'. Tot i el gran desplegament de persones que ha fet Cs, el fet que l'activitat lectiva estigui aturada per les vacances de Setmana Santa ha fet que regnés la tranquil·litat.

Cs ha aprofitat per tornar a denunciar una vegada més l'actuació "violenta" d'estudiants "feixistes" que van intentar impedir un acte polític a la universitat "atacant els que es volien expressar lliurement". La número 5 per Barcelona al 28-A, Carina Mejías, els ha advertit que no aconseguiran fer-los callar "a cap racó de Catalunya".

Durant la visita a una desèrtica UAB, Mejías ha anunciat que el partit ha posat els fets de la setmana passada en coneixement de la fiscalia perquè investigui "qui hi havia al darrera". La pròpia Mejías ha assenyalat a Arran i la CUP com a principals instigadors dels fets i en la denúncia s'apunta també als estudiants de l'SEPC.

Mejías critica que el diputat cupaire Carles Riera fes un tuit animant a omplir la universitat contra l'acte de 'S'ha acabat', així com la "passivitat" del rectorat i l'equip de govern de la UAB "que mira cap a una altra banda" quan es donen situacions com aquesta i reclama que "defensi la democràcia".

A més de l'enfrontament entre els grups d'estudiants i alguns polítics, Cs denuncia també el trencament i robatori de material als membres de 'S'ha acabat' en una carpa informativa que s'havia instal·lat al matí a la mateixa plaça Cívica. "L'exercici de drets fonamentals va ser impedit violentament per grups radicals", relata la denúncia.

Segons la candidata del partit taronja, en els fets de dijous passat a la UAB hi ha "incidís clars" d'un delicte d'odi i discriminació perquè es va intentar "silenciar als que pensen diferent". A més de la denúncia a fiscalia, Cs insisteix a la Junta Electoral que tregui dels espais públics tota simbologia independentista, inclosa la universitat.

En aquesta línia, i aprofitant l'aturada de l'activitat al campus de la UAB, Mejís i Carrizosa han retirat alguns llaços grocs de les baranes d'accés a la plaça Cívica i els han llençat a la brossa: "Els espais públics són de tots i s'ha de respectar la pluralitat. No pot ser patrimoni dels independentistes. Contribuirem a treure tota la propaganda que es pugui"

Mejías també s'ha referit a l'escridassada d'aquest diumenge que va patir Albert Ribera a Errenteria (Euskadi) i ha demanat acabar amb "la tolerància als intolerants" i demana al president espanyol i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, que condemni els atacs als membres de Cs.