1 de 10
municipalització aigua

La Taula de l'Aigua insisteix que l'ajuntament és el «legítim propietari» del servei

Denuncien que Mina posi pals a les rodes amb els litigis i sentències i demanen a l'ajuntament que posi en marxa un pla de comunicació per informar a la població de la situació

per Redacció, 11 d'abril de 2019 a les 13:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Taula de l’Aigua de Terrassa ha fet públic un comunicat en relació a la notícia sobre la sentència en primera instància de les prorrogues forçoses i la reversió de béns on manifesten que "el retorn de la fi d’una concessió al seu legítim propietari, en aquest cas l’Ajuntament, hauria de ser un procés normal i fàcil".

En el text titllen l’empresa concessionària (Mina) de “monstre més poderós que el propi ajuntament, amb una capacitat i experiència immensa de litigar als jutjats, això pot complicar-se, que és el que ha passat”. Asseguren que els processos judicials oberts demostren que "l'empresa no va deixar anar res amb els acords assolits al desembre passat que no tingues ja perdut, i constatem com encara insisteix en canviar els signes dels temps".


Segons la Taula de l'Aigua cal que la ciutat "recuperi la governança de l’aigua". I això vol dir, d’una banda, continuar construint l’empresa pública amb tot el seu significat,  “Ara, l’aigua de Terrassa és de Tothom”. I de l’altra, vol dir posar a l’abast de la ciutadania, dia rere dia, tota la informació i els elements de judici que permetin a totes les persones de la ciutat ser partícips de la recuperació d’un servei essencial que li pertany, asseguren en el text. Per això, demanen al consistori que posi en marxa un pla de comunicació que sigui capaç d’ informar a la població del que està passant i del que s’està fent 

A més a més el col·lectiu Taula de l'Aigua també fa palès el seu descontentament en relació a les pròrrogues forçoses que consideren que ha obeït a la "negació sistemàtica i reiterada de donar la informació requerida, negativa que no tenia més objecte que entorpir el procés de recuperació d’una concessió ja caducada i que tenia com a objectiu provocar la suspensió cautelar del canvi de gestió" aprovat pel ple municipal amb tots els informes corresponents. 

 

Participació