Terrassa acull la primera fira d'ocupació per a joves

Es farà el pròxim dilluns 20 de maig al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

Redacció
18 d'abril del 2019
Més de 27 empreses a la recerca de nous professionals participaran en la primera Fira d'Ocupació adreçada a joves menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil. La jornada té l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada entre joves interessats a incorporar-se al món laboral en el teixit empresarial local, al mateix temps que proporciona als joves eines de coneixement sobre les competències personals i professionals, el desenvolupament relacional i les oportunitats d'accés a ofertes de feina actualment actives.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i es farà el dilluns 20 de maig a les instal·lacions del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). 

En un espai destinat al networking relacional, les empreses recolliran els currículums dels joves participants i atendran les seves consultes. Alhora, la jornada acollirà diverses sessions d'Speed Recruitment en el marc del qual les empreses es presentaran als joves, donaran a conèixer quins són els perfils professionals que demanen i explicaran
com són els seus processos de selecció de personal i de captació de talent.

Potenciar el desenvolupament competencial 

El programa d'activitats del certamen es completa amb diverses sessions orientades al desenvolupament competencial. La primera sessió se centrarà en una conferència sobre l'Instragram i la marca personal, a càrrec de Xavier López i Jordi Pujals, experts en màrqueting digital, que, a més, comptarà amb la participació de l' Influencer Sir Joan (@sir.joan), Instagramer i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.

Tambés es faran diversos tallers pràctics especialitzats, el primer dels quals versarà sobre gestió de les emocions que amb el títol "M'estimo i em controlo", anirà a càrrec de Marta Navarrete, experta en educació emocional, en el marc del qual també es desenvoluparà una dinàmica grupal per treballar l'autoestima i motivació dels joves. Destaca també un taller sobre Habilitats per afrontar les entrevistes de selecció a càrrec de Paula Rojas, impulsora d'ocupabilitat de Human Age Institute-ManpowerGroup.

El taller sobre el foment de les vocacions industrials, vol descobrir als joves quines són les Professions de futur en la indústria 4.0, a càrrec del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i
finalment, personal de Creu Roja oferirà un taller pràctic sobre l' ofici de tècnic d'emergències a l'interior d'una ambulància.