L'hockey terrassenc vol posicionar-se com a vector estratègic de ciutat

Els partits polítics s'han compromès a tirar endavant la Casa del Hockey i la candidatura de Terrassa com a seu del Mundial 2022

Trobada de partits polítics amb hockey Terrassa.
Trobada de partits polítics amb hockey Terrassa. | Cedida
Redacció
11 d'abril del 2019
Amb l’objectiu de donar a conèixer a les forces polítiques de Terrassa la realitat del hockey i el seu impacte positiu a la ciutat, així com també les seves necessitats, es va fer una trobada inèdita entre els representants de clubs i entitats vinculades a aquest esport i els partits polítics terrassencs. Durant la sessió, celebrada a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, es va posar de manifest el paper del hockey com a vector estratègic de ciutat que precisa d’acords i suport de ciutat.

Així mateix, es va fer palès el compromís polític unànime de treballar per fer realitat les dues aspiracions més immediates, la Casa del Hockey i el Mundial de Hockey 2022. El president de hockey per Terrassa, Francesc Salvatella, va manifestar la satisfacció de l’entitat per aquesta trobada inèdita. Es va fer palès que el hockey és el primer esport federat de Terrassa, que agrupa gent de diversa procedència, que és un model de paritat, amb un 45% de dones, i que és l’esport que ha donat més olímpics i títols nacionals i internacionals a la ciutat.

Així mateix es va incidir en la transcendència de l’òrbita esportiva d’aquest esport que "esdevé també un element catalitzador de la formació en valors a través de les seves escoles esportives i de les diferents activitats solidàries que promou". 

Pacte de ciutat pel hockey

També es va posar de relleu el Pla Estratègic de Terrassa, des del hockey terrassenc es va demanar a les forces polítiques la seva participació en un Pacte de ciutat pel hockey. L’objectiu d’aquest acord és impulsar estratègies conjuntes entre la ciutat i el hockey local amb quatre peticions concretes basades en el suport a esdeveniments com el Mundial 2022, l’augment substancial de les subvencions, la Casa Museu del Hockey i la creació d’un programa turístic vinculat al hockey.

En les seves intervencions els representants dels partits van valorar molt positivament la trobada, van reconèixer unànimement la realitat del gran pes del hockey a Terrassa i van expressar la seva voluntat de sumar-se al Pacte. En aquest sentit es va expressar l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, que va senyalar que "aquesta és una feina impagable i així ho manifestem sempre que podem, malgrat que, com a administració, no sempre podem disposar dels recursos que voldríem". 

El Mundial i la Casa del Hockey

Pel que fa a la candidatura de Terrassa al Mundial de Hockey 2022, tant els partits com l’ajuntament van refermar la seva intenció de tirar-la endavant, "amb certes reticències a causa del delicat moment polític i de la incertesa de la participació d’altres administracions". La candidatura ja està presentada i la Federació Internacional de Hockey comunicarà el nom de la seu guanyadora el pròxim 14 de juny. "Des de Hockey per Terrassa creiem que es van donar tant pels polítics com pels representants del hockey, arguments més que suficients que Terrassa ha de ser candidata a organitzar el Mundial", apunta Salvatella.

A la trobada hi van assisitir representants dels quatre clubs de la ciutat: Atlètic Terrassa, Club Egara, CD Terrassa, Línia 22 i de les entitats Hockey per Terrassa, Federació Catalana de Hockey i Hockey Plus. Per part dels partits hi van ser representats PSC, ERC, PDECat, TeC, Tot per Terrassa, PP i Cs.