1 de 10
societat

Fupar i Prodis es mobilitzen per exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball

Participaran a la mobilització unitària prevista per aquest dijous a Barcelona

Mobilització unitària dels Centres Especials de Treball. | Cedida
per redacció, Terrassa | 10 d'abril de 2019 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les fundacions terrassenques Fupar i Prodis se sumen, una setmana més, als actes reivindicatius organitzats per l'Associació empresarial d'Economia Social Dincat (AEES DINCAT), que agrupa més de 220 entitats d'arreu de Catalunya que atenen persones amb discapacitat intel·lectual. Ja el passat mes de gener les fundacions van intervenir al ple municipal per fer públiques les seves reivindicacions

En aquesta ocasió, ambdues entitats es manifestaran a Barcelona aquest dijous 11 d'abril per denunciar la manca de finançament públic que amenaça l'actual model d'inserció laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats i la seva atenció al llarg dels 365 dies de l'any. Davant la situació econòmica límit en què es troba abocat el sector de la discapacitat intel·lectual a causa de l'infrafinançament públic, Fupar i Prodis exigiran millores en el

finançament tant dels Centres Especials de Treball (CETs) que consideren que estan en risc de continuïtat des de l'increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

La mobilització de demà vol ser la culminació de les diferents aturades i actes reivindicatius que Fupar i Prodis ja van iniciar el passat mes de gener i que porten repetint des de llavors cada dijous amb els lemes "10 anys oblidats", "10 anys congelats" i "Salvem els CETs". L'itinerari començarà a la Delegació del Govern Central a les 11h, seguirà fins al Departament d'Economia i Hisenda, i finalitzarà al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre les 13.30h.


Així, els punts principals de la reivindicació, als quals tant Fupar com Prodis s'han adherit, són, d'una banda exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball (CETs) i dels serveis d'atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats; De l'altra, denunciar que, si es continua així, entre el 2019 i el 2020, desapareixeran com a mínim 1.589 llocs de treball de les persones amb discapacitat amb especials dificultats d'arreu de Catalunya (a mig termini, aquesta xifra pujaria fins a 10.000 llocs de treball que estaran en greu risc).

També denunciarian que la precarització del finançament públic està arribant al límit i que començarà a afectar a la qualitat en l'atenció a les persones i les condicions laborals dels professionals.

 

Participació