Crida del Banc de Sang per Setmana Santa i Sant Jordi

Els donants rebran diferents obsequis per la seva solidaritat

Redacció
14 d'abril del 2019
Per Setmana Santa degut al canvi d'hàbits, la donació acostuma a baixar en un 25% així que les reserves de sang minven però les necessitats dels hospitals són les mateixes. Per aquest motiu, des del Banc de Sang de Terrassa animen als donants a venir abans d'aquests dies festius. I ho fan amb obsequis per aquelles persones que siguin solidàries.

Tots els donants que vinguin fins aquest dijous 11 d'abril, entraran al sorteig d'una Mona de Pasqua, gentilesa de "La Pastisseria". A més a més, els dies 15, 16 i 17 obren en horari habitual, i a més tots els donants que vinguin rebran un ou de xocolata. Finalment, del 18 al 22 d'abril, ambdós inclosos, el Banc de Sang de Terrassa romandrà tancat.

Diada solidària de Sant Jordi 

El 23 d'abril, tothom qui doni sang rebrà una rosa, gentilesa d'Àptima Centre Clínic i Fupar, un llibre, gentilesa de l'Associació de Donants de Sang del Vallès Occidental i La Casa del Llibre i una rosa de feltre i un punt de llibre, gentilesa de la Fundació Arrels, que lluita perquè ningú dormi al carrer.

L'objectiu de la campanya de Sant Jordi és justament recuperar-nos de la baixada de reserves produïda durant els dies de Setmana Santa.

A Catalunya calen entre 800 i 1000 donacions diàries per cobrir les necessitats dels hospitals. A més, la sang és un component biològic que no es fabrica i que caduca. L'única manera d'obtenir-la és a través de la donació voluntària i altruista dels nostres donants. A més, cada donació de sang ajuda a salvar 3 vides, ja que fraccionem cada bossa en els seus diferents components sanguinis: Glòbuls vermells (caduquen als 42 dies), Plaquetes (caduquen als 5 dies) i Plasma (dura fins a 3 anys congelat).

Cal recordar que pot donar sang qualsevol persona que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50kg i gaudeixi d'un bon estat de salut.