El «Rèquiem» de Fauré al tradicional concert de Setmana Santa de l'Orquestra Simfònica del Vallès

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) oferirà el concert aquest divendres 12 d'abril al Centre Cultural Terrassa

L'Orquestra Simfònica del Vallès ofereix Rèquiem al Centre Cultural.
L'Orquestra Simfònica del Vallès ofereix Rèquiem al Centre Cultural. | Cedida
Redacció
09 d'abril del 2019
Com cada any l’Orquestra Simfònica del Vallès porta el concert de Setmana Santa amb cors del territori. Enguany, l’obra central del programa és el Rèquiem de Gabriel Fauré, que es combina amb el Rèquiem de John Rutter. El concert es fa aquest divendres 12 d'abril a les 21h al Centre Cultural Terrassa i comptarà amb la participació dels cors de cambra del Palau de la Música Catalana i l’Auditori Enric Granados de Lleida, el Cor Montserrat de Terrassa i l’Agrupació Coral de Matadepera.

Gabriel Fauré (1845-1924) fou una figura clau, potser la més influent en la música francesa de finals del segle XIX, tot prefigurant l'esclat de Debussy. El seu Requiem és, sens dubte, una de les obres corals més interpretades arreu del món. Considerat generalment com una de les seves obres cabdals, el va escriure en memòria del seu pare i fou estrenat a La Madeleine de París el 1888. Malgrat que no va tenir una popularitat immediata, la claredat, l'equilibri, la serenitat i la bellesa etèria de l'obra sedueix a qui l'escolta.

Efectivament, l'autor trenca aquí la tradició tremendista dels grans rèquiems romàntics prescindint del 'Dies irae', la seqüència apocalíptica de la litúrgia de difunts, i oferint una obra serena, no gens grandiloqüent, però tanmateix emotiva.