Sàmper: «Demanarem la unitat fins a l'últim moment»

La número tres pel Congrés, Míriam Nogueras, ha titllat el PSOE de ser "els del no a tot"

D'esquerra a dreta; Xavi Garcia, David Miralles, Míriam Nogueras, Miquel Sàmper, Lourdes Ciuró, Pau Castellví i Nil López
D'esquerra a dreta; Xavi Garcia, David Miralles, Míriam Nogueras, Miquel Sàmper, Lourdes Ciuró, Pau Castellví i Nil López | Anna Mira
09 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:24h
El portaveu de Junts per Catalunya i actual alcaldable a Terrassa, Miquel Sàmper, ha tornat a demanar la unitat als partits independentistes de cara les eleccions municipals en un acte amb candidats al Congrés dels Diputats i alcaldables de la comarca, aquest dimarts al migdia, a les Esglésies de Sant Pere. Sàmper ha insistit en la idea d'anar junts per aconseguir una alcaldia independentista a la ciutat, "demanarem la unitat fins a l'últim moment", ha assegurat el portaveu de la formació, malgrat que cap dels partits independentistes de la ciutat (ERC, CUP i Primàries) s'han volgut sumar a la proposta.

Per la seva banda, la número 3 pel Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, ha assegurat que el seu objectiu a Madrid és fer complir les demandes que es recullen als pressupostos. "Coneixem molt bé el PSOE i són els del no a tot", i nosaltres "som els del sí a viure millor", ha refermat la candidata qui ha retret que actualment només es compleix el 67% d'execució del pressupost. "Recollirem de nou les exigències del territori", ha manifestat Nogueras qui ha assegurat també que "l'única eina per tenir un país millor és a través de la independència per poder gestionar els nostres propis recursos".

En aquest sentit, Sàmper ha reiterat una vegada més les demandes que fan des de Terrassa al Congrés i que impliquen reclamar la construcció de l'estació de Terrassa Oest a Can Boada, prevista en el pla de millores de Rodalies; seguir amb les obres del Quart Cinturó (B-40) per "revitalitzar la indústria" de les capitals de comarca i els municipis de la zona. "El Vallès podria ser proveïdor de grans empreses situades al Baix Llobregat". De fet, el tram previst per acabar aquest 2019, s'allargarà fins al 2020 o 2021.

Sàmper també ha recordat que cal millorar la mobilitat del Vallès Occidental Nord perquè no s'hagi de creuar Sabadell per arribar a Barcelona i que la Seu d'Ègara esdevingui patrimoni de la UNESCO.

L'acte també ha comptat amb l'alcaldable de Matadepera, Nil López, Pau Castellví, candidat a l'alcaldia de Castellar del Vallès i número 9 per Barcelona al Congrés dels Diputats, Lourdes Ciuró, candidata a l'alcaldia de Sabadell, David Miralles, candidat número 25, Xavi Garcia, alcaldable per Jutns per Vacarisses.