ERC-MES presenta una llista femenina i diversa per «impulsar Terrassa»

La presentació s'ha fet al monument de la dona treballadora, una declaració d'intencions dels republicans

Llista electoral d'ERC-MES Terrassa per les eleccions municipals 2019.
Llista electoral d'ERC-MES Terrassa per les eleccions municipals 2019. | Cedida
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:28h
La candidatura d'Esquerra Republicana – Moviment d'esquerres (ERC-MES) ha presentat aquest cap de setmana les 36 persones que acompanyaran l'actual portaveu i alcaldable de la formació, Isaac Albert, als comicis municipals del pròxim 26 de maig. La mestra Teresa Ciurana serà la número 2 d'una candidatura cremallera on destaquen incorporacions com l'exregidora, Maria Costa, o el president de l'associació Inmirantes Sin Fronteras, River Farfan. Segons Albert "la candidatura té la ferma voluntat de guanyar i de governar la ciutat, amb tota la modèstia, però amb tota la fermesa".

L'alcaldable assegura que l'objectiu passa per acabar amb "el tap socialista que no deixa avançar la ciutat" i assegura que la seva llista ho farà a través d'una "aposta pel talent, per l’expertesa. Venim a fer política, o sigui a proposar projectes, polítiques i camins per construir la ciutat; venim a escoltar propostes, demandes i necessitats ciutadanes; venim ha decidir conjuntament el que és millor per la ciutat", ha remarcat Albert.

La llista, amb molta presència femenina, s'ha presentat als peus del monument de la dona treballadora de Terrassa. Amb 40 anys d'expertesa com a mestra i membre dels moviments de renovació pedagògica, lligada al sindicalisme i als moviments feministes, Ciurana se situa ara en primera línia política. Per Ciurana "l'ajuntament ha de tenir la iniciativa pel que fa a l'educació, tenir clara la política que volem fer i establir prioritats i l'educació és el motor del canvi social a Terrassa." La cultura, l'esport, l'urbanisme i el territori seguiran de la mà amb Pep Forn (número 3) i Carles Caballero (número 5) que se situen en llocs de sortida per portar la seva expertesa com a regidors durant aquests darrers quatre anys. Enmig, al número 4, la candidata de Jovent Republicà, Ona Martínez, amb un discurs per treballar per una ciutat "on hem d'estudiar, emancipar-nos i treballar; on ens hem de divertir i entretenir; la ciutat on construirem i farem la nostra vida".

Al número 6 de la candidatura, l'enginyera i doctora en Tecnologies de la informació, Xènia Albà, a qui Isaac Albert ha definit com "la persona clau per valoritzar el potencial universitari de Terrassa i abordar els reptes de la Terrassa futura amb La universitat, la innovació, la promoció de la ciutat, motor de canvi i marca de la ciutat". En el número 7, la presència del coordinador de Moviment d'Esquerres, Josep Serra, marca la bona salut del projecte transversal d'ERC-MES i situa l'expertesa empresarial necessària a la llista per abordar reptes futurs en la gestió municipal. Per la seva banda, Carme Labòria tancarà llista dels republicans després d'haver fet pública la seva retirada de la primera línia de la política. 

En el número 8 de la llista, amb Maria Costa, exregidora i presidenta de Comerç Terrassa Centre. La seva incorporació a la llista no deixa indiferent però la responsabilitat per parlar del futur del comerç. La Montserrat Font, candidat terrassenca d'Esquerra Republicana a les eleccions espanyoles, també aportarà la seva experiència com a cap del servei de gestió d'emergències de la Generalitat a redefinir la seguretat a la ciutat.

Per la seva part, River Farfan, president de l'associació Inmigrantes Sin Fronteras serà la veu de la diversitat, disposat a portar a la política la tasca feta des de l'activisme per la inclusió per la nova ciutadania"Terrassa necessita polítiques per a facilitar l'arrelament de les persones que vénen de fora i que, com o, acaben estimant i treballant per aquesta ciutat i aquest País que senten seus també."