Dissabte menys fred però ennuvolat

Farà un cap de setmana primaveral

Cel fosc
Cel fosc | Xavier Borràs
Redacció
05 d'abril del 2019
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dissabte de matinada tendirà a minvar la nuvolositat fins a quedar serè o poc ennuvolat al matí, si bé es mantindran alguns intervals de núvols al terç nord així com alguns estrats baixos al nord de la depressió Central. A partir de mig matí creixeran nuvolades a zones de muntanya que deixaran el cel a partir de migdia molt ennuvolat en general, amb nuvolositat més trencada al litoral.

De matinada se n'esperen a qualsevol punt, excepte a les Terres de l'Ebre d'entre febles i moderats, localment forts a l'extrem nord-est. A partir de mig matí s'esperen xàfecs a zones de muntanya, sobretot al Pirineu, Prepirineu i al Massís del Port que també podran afectar zones properes. Seran entre febles i moderats i localment aniran acompanyats de tempesta i de calamarsa o pedra. Les quantitats de precipitació acumulades seran minses o poc abundants, localment abundants a l'extrem nord-est. La cota de neu voltarà els 1100 metres, si bé de matinada rondarà els 1400 metres al nord-est.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta, si bé a l'interior la pujada serà moderada. Oscil·larà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre els 1 i 6 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre els 3 i 8 ºC al prelitoral, i entre els 6 i 11 ºC al litoral. La temperatura màxima serà semblant. Rondarà entre els 7 i 12 ºC al Pirineu, entre els 9 i 14 ºC al Prepirineu i entre els 12 i 17 ºC a la resta, puntualment més alta al litoral sud.