La Cursa per la Justícia Social a Terrassa recollirà aliments sense gluten

Se celebrarà el pròxim diumenge 7 d'abril

Fotografia amb els col·laboradors en la Cursa per la Justícia Social a Terrassa.
Fotografia amb els col·laboradors en la Cursa per la Justícia Social a Terrassa. | Aj. Terrassa
05 d'abril del 2019
El diumenge 7 d'abril els carrers de Terrassa tornaran a acollir la VI Cursa per la Justícia Social. Un esdeveniment que pretén "visibilitzar la injustícia social" i unir, per un dia, dos vessants de la ciutat: la de referent esportiu, especialment en disciplines com l'atletisme, i el vessant social. Es tracta d'una cursa popular oberta a tothom qui ho vulgui i uneix l'esport, la solidaritat, la integració i la reivindicació. Enguany la donació d'aliments es basa en productes sense gluten, farina i cereals.

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha dit que "malauradament té molt sentit la cursa perquè continuem en una taxa d'atur i precarietat important a la ciutat i tenim problemes de les necessitats bàsiques de la ciutadania". Per això, des de l'alcaldia de la ciutat es fa una crida a la ciutadania per apuntar-se a la cursa i "seguir donant una resposta massiva i molt solidària", ha reflexionat l'alcalde, a la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO al Vallès Occidental - Catalunya Central, 
Enrique Rodríguez, i el gerent de Prodis, Dani Jorquera, també han animat a la participació. Rodríguez ha recordat que tot i que l'economia global creix, hi ha famílies on no arriba aquest creixement i ha volgut donar les gràcies a les persones voluntàries que col·laboren en fer possible l'esdeveniment.

Pel que fa a les curses, hi ha el circuit adaptat de 2 km per a les persones amb mobilitat reduïda. La cursa absoluta, que són 5 km de recorregut on es comparteix circuit entre persones entrenades olímpicament, corredors destacades, famílies o persones que la fan caminant.

L'objectiu és sumar capacitats, valorant la integració de les persones amb paràlisi cerebral, discapacitat intel·lectual o malaltia mental. Des del 2014, en les cinc edicions anteriors van participar més de 9.000 persones, es van recollir més de 25.000 kg d'aliments per a nadons i criatures, que la Creu Roja va distribuir entre 1.500 famílies.