L'ACA finalitza la reparació del mur de la riera de les Arenes a Terrassa

Els treballs han suposat una inversió superior als 271.300 euros i han tingut una durada d'uns tres mesos

Sector de la riera de les Arenes on s'han fet els treballs.
Sector de la riera de les Arenes on s'han fet els treballs. | Cedida
Redacció
04 d'abril del 2019
Actualitzat a les 12:44h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat les obres de millora a la riera de les Arenes, a Terrassa, arran de l'episodi de llevantada registrat durant el mes de novembre de 2018, quan es van produir una sèrie de danys en el mur de l'endegament de la riera.

Els treballs han acabat aquesta setmana, després de 3 mesos de treballs i han tingut un cost superior als 271.300 euros. En concret les obres han consistit en la reparació d'un tram del mur d'endegament existent al marge dret de la riera de Les Arenes, prop del pont del carrer d'Almeria. S'ha estabilitzat amb formigó i escullera de protecció uns 80 metres de mur que havien quedat descalçats en la seva base a causa dels aiguats. També s'ha enderrocat un tram de mur d'uns 30 metres de longitud que havia quedat esquerdat i s'ha reconstruït un nou mur amb formigó armat.

Futures actuacions les rieres de Terrassa

A banda dels treballs realitzats ll'ACA continuarà treballant conjuntament amb l'Ajuntament de Terrassa per millorar la situació de les rieres del municipi. Entre altres actuacions, l'ACA ha iniciat el procés de redacció del projecte constructiu per a reparar un tram dels murs de l'endegament de la riera de Palau i del torrent de Vallparadís que van quedar malmesos fa uns anys. Un cop aquest estigui redactat i aprovat, es planificarà l'execució de les actuacions previstes.

D'altra banda, també s'està treballant per executar dues actuacions puntuals a la riera de les Arenes que van ser conveniades amb l'Ajuntament l'any 2017, en el marc dels treballs que s'estan fent en aquesta riera.

Finalment, i fruit d'un compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es preveu iniciar en breu un estudi de detall per analitzar la problemàtica hidràulica de les rieres de les Arenes i Palau, i programar en el temps les actuacions necessàries per millorar la seguretat de béns i persones.