Marta Pessarrodona tancarà llista del partit de Ballart a les eleccions municipals de Terrassa

La candidatura Tot per Terrassa proposarà posar el nom de la terrassenca a la Biblioteca Central de la ciutat

Marta Pessarrodona formarà part de Tot per Terrassa.
Marta Pessarrodona formarà part de Tot per Terrassa. | Anna Mira
04 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:32h
La poetessa, assagista, narradora, traductora i crítica literària Marta Pessarrodona (Terrassa, 1941) serà l'encarregada de tancar la llista de la candidatura Tot per Terrassa, liderada per l'exalcalde socialista, Jordi Ballart. Així ho ha anunciat en una roda de premsa aquest dijous al matí al passeig de les Lletres de la ciutat. 

Ballart ha manifestat que Pessarrodona representa "el bo i el millor del terrassenquisme", i que ocuparà el número 27 d'una llista per les eleccions municipals que s'està acabant de confeccionar i que segons l'exalcalde es farà pública en els pròxims dies. Pessarrodona ha assegurat que "estic molt honorada de formar part de la llista" i ha apuntat que a Terrassa "li falta autoestima". "Hi ha molta feina a fer i Terrassa s'ha de fer valdre perquè tenim moltes coses meravelloses com la Seu d'Ègara", ha afegit. 

Biblioteca Central de Terrassa Marta Pessarrodona

A banda d'ocupar "el lloc d'honor" de la candidatura, Ballart s'ha compromès en la pròxima legislatura a portar a la comissió del nomenclàtor i a aprovació del ple, posar el nom de Pessarrodona a la Biblioteca Central de Terrassa, que manca de nom. Actualment a Sant Cugat ja hi ha una biblioteca amb el seu nom i des de Tot per Terrassa consideren que cal homenatjar-la també a la seva ciutat natal. En aquest sentit per Pessarrodona seria "com estar a casa" perquè ha explicat que va viure molts anys al carrer del Pantà, a tocar de la Biblioteca Central. 

Pessarrodona ha estat recentment distingida amb el 51è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. L'any 1997 va rebre la Creu de Sant Jordi i l'any 2011, el Premi Nacional de Cultura del CoNCA en l'apartat de literatura. Els primers poemes de Pessarrodona van veure la llum l'any 1968 amb el recull 'Primers dies de 1968'. El van seguir 'Setembre 30' (1969), 'Vida privada' (1972) i 'Memòria' (1979). En el camp de l'assaig, Pessarrodona ha dedicat bona part de la seva mirada literària a l'exili provocat per la Guerra Civil.
 

Biblioteca Central de Terrassa. Foto: Anna Mira